Kamil Stoch weet dat hij heeft gewonnen.
NOS Sport

Stoch profiteert van missers concurrenten en pakt leiding Vierschansentournee

Het klassement van de Vierschansentournee is na de derde wedstrijd op zijn kop gegaan. In Innsbruck noteerden de nummers één en twee in de rangschikking, Halvor Egner Granerud en Karl Geiger, een dermate zwakke eerste sprong dat ze zich maar net voor de tweede ronde plaatsten en een berg punten verloren.

Kamil Stoch, vooraf derde in het klassement, profiteerde van de misstappen van de twee. De Pool won de wedstrijd in Innsbruck en pakte de leiding over. De Poolse springers waren sowieso op dreef. Dawid Kubacki, de titelverdediger die vrijdag met een schansrecord Garmisch-Partenkirchen won, werd derde en Piotr Zyla vierde.

Granerud in de fout

Granerud maakte in zijn eerste sprong een fout en kwam tot slechts 116,5 meter. Even daarvoor was Geiger tot slechts 117 meter gekomen. Stoch ging daar met 127,5 meter ruim overheen en sloeg direct een flink gat.

Halvor Egner Granerud baalt na zijn mislukte sprong.

In de tweede run herstelden Granerud (127,5) en Geiger (128,5) zich nog wel, maar het leed was al geleden. Er was er maar een de beste en dat was Stoch, die in zijn tweede sprong 130 meter ver wist te komen.

Woensdag sluit de Vierschansentournee af in Bischofshofen. Stoch voltooide daar in 2018 zijn 'grandslam' door alle vier de wedstrijden te winnen. In 2017 wist Stoch ook het toernooi te winnen.

Tussenstand klassement Vierschansentournee

1. Kamil Stoch Polen 809.9
2. Dawid Kubacki Polen 794.7
3. Halvor Egner Granerud Noorwegen 789.3
4. Karl Geiger Duitsland 785.2
5. Markus Eisenbichler Duitsland 776.5

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl