"Happy New Bear!" Met die woorden heeft Feyenoord vrijdag zijn volgers op social media niet alleen een gelukkig nieuwjaar gewenst, maar ook Lucas Pratto, die in Argentinië de bijnaam 'El Oso' (de beer) droeg, gepresenteerd.

De komst van Pratto was voor de Feyenoord-fans geen verrassing meer, maar werd pas vrijdag officieel. De 32-jarige spits wordt voor een halfjaar gehuurd van het Argentijnse River Plate, en zal rugnummer 24 gaan dragen.

De Rotterdammers verwezen voor de officiële aankondiging ook al naar de bijnaam van hun aanwinst:

Pratto speelde 105 duels voor River Plate, waarin hij 22 keer scoorde en goed was voor 17 assists. Een speciale plek in de harten van de River-fans veroverde hij in 2018 met twee goals in het tweeluik met aartsrivaal Boca Juniors in de finale van de Copa Libertadores.

Pratto scoorde destijds al in het eerste duel van de Argentijnse 'SuperclĂĄsico' (2-2). Daarmee werd het vuurtje alleen maar opgestookt.

De return van de finale, twee weken na de eerste wedstrijd, werd uitgesteld nadat supporters van River Plate de spelersbus van Boca Juniors hadden bekogeld en spelers van Boca gewond waren geraakt.

Pas 28 dagen later, na weken van rellen, arrestaties, protesten en procedures, werd de return pas gespeeld, duizenden kilometers van Buenos Aires.

Voor 80.000 toeschouwers in Estadio Bernabeu in Madrid maakte Pratto op fraaie wijze de 1-1, waarna River Plate in de verlengingen toesloeg (3-1) en voor de vierde keer de Zuid-Amerikaanse Champions League naar zich toetrok.

Bekijk hieronder de samenvatting van het tweede duel in finale van de Copa Libertadores met de fraaie treffer van Pratto.

River Plate wint enerverende finale Copa Libertadores Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

"Met de komst van een ervaren spits als Lucas voegen we een extra aanvallende optie toe aan de selectie die er meteen kan staan", liet technisch directeur Frank Arnesen van de Rotterdamse club weten. "Iets dat zeer welkom is met het oog op de aanstaande seizoenshervatting en de ambities die we voor dit seizoen hebben."

Lucas Pratto Getty Images

Pratto kan op zondag 10 januari al zijn debuut maken voor de ploeg van trainer Dick Advocaat, als Feyenoord het opneemt tegen Sparta.

STER reclame