NOS NieuwsAangepast

RIVM meldt 9504 nieuwe besmettingen, bijna 2000 meer dan gisteren

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 9504 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 1956 meer dan gisteren. Het betekent een trendbreuk met de afgelopen dagen, toen het aantal besmettingen voornamelijk daalde.

Het aantal ligt wel op het niveau van het gemiddelde van afgelopen week, toen er per dag gemiddeld 9483 positieve tests bij kwamen.

Aantal besmettingen weer gestegen

In de ziekenhuizen nam de bezetting voor het eerst in weken iets af. In totaal liggen er nu 2714 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 2761), van wie 712 op de IC (gisteren: 684), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Ziekenhuisbezetting licht gedaald

Er werden 289 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen in het ziekenhuis. Dat zijn 141 nieuwe opnames minder dan gisteren. Op de intensive care werden 64 nieuwe patiënten opgenomen, bijna allemaal doorgestroomd vanaf de verpleegafdelingen. Dat zijn 8 nieuwe opnames minder dan gisteren. Er zijn dus meer patiënten uit het ziekenhuis ontslagen of overleden dan dat er werden opgenomen.

112 overleden covid-patiënten

Er werden 112 overleden covid-patiënten bij het RIVM gemeld. Gisteren waren dat er nog 171. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 84 doden per dag, tegen 71 doden per dag een week eerder. Dat zijn doden van wie bekend is dat ze het coronavirus droegen; volgens het CBS ligt het werkelijke aantal doden hoger.

Gemiddeld aantal gemelde doden nog niet gedaald

Hoe snel het aantal doden verder stijgt, hangt mede af van het aantal besmettingen in verpleeghuizen. Er zijn nu 806 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 713. Op het hoogtepunt van de eerste coronagolf, op 15 april, waren er 828 verpleeghuizen met minimaal één besmetting.

Aantal besmette verpleeghuizen blijft stijgen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl