NOS Voetbal

Hahn helpt Anderlecht uit de brand: 'Zin in eerste buitenlands avontuur'

Doelman Warner Hahn heeft bij Anderlecht een contract tot en met het einde van het seizoen getekend. De 28-jarige sluitpost vervangt bij de club uit Brussel de langdurig geblesseerde Hendrik Van Crombrugge.

De transfervrije Hahn stond tot en met vorig seizoen onder de lat bij sc Heerenveen, dat zijn aflopende contract niet verlengde. Hij miste de laatste duels van het (door corona afgebroken) seizoen door een knieblessure.

De kwetsuur speelde vervolgens een voorname rol waarom Hahn afgelopen zomer geen geschikte club kon vinden, ondanks de interesse van diverse buitenlandse clubs zoals het Cypriotische APOEL Nicosia.

"In de jeugd heb ik vaak tegen Anderlecht gespeeld, ik ken de club dus al heel lang. Ik heb heel veel zin in mijn eerste buitenlandse avontuur", aldus Hahn op de website van de Belgische recordkampioen (34 landstitels).

Warner Hahn

Hahn komt uit de jeugd van Sparta en Ajax en maakte bij FC Dordrecht zijn debuut in het betaalde voetbal.

De voormalig jeugdinternational speelde achtereenvolgens voor Feyenoord, PEC Zwolle (waar hij de voorbije maanden zijn conditie op peil hield), Excelsior en sc Heerenveen.

Anderlecht is momenteel de nummer vier van de competitie met 32 punten uit 19 duels, zeven punten minder dan koploper Club Brugge.

Nederlandse enclave

Bij Anderlecht wordt Hahn de vierde Nederlander na verdediger Derrick Luckassen, middenvelder Michel Vlap en doelman Bart Verbruggen. Ook Jelle ten Rouwelaar is als keeperstrainer in dienst van de Belgische topclub.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl