Warner Hahn
NOS Voetbal

Ook doelman Hahn naar het Surinaams elftal

Heerenveen-doelman Warner Hahn is door bondscoach Dean Gorré toegevoegd aan de selectie van het Surinaams elftal. Hierdoor komt het aantal Nederlandse voetballers die voor Suriname uitkomen op negen.

Eerder hadden Ryan Donk, Tjaronn Chery, Mitchell Donald, Miquel Nelom, Kelvin Leerdam, Florian Jozefzoon, Diego Biseswar en Nigel Hasselbaink al bevestigd dat ze voor Suriname willen uitkomen. De Surinaamse voetbalbond heeft als ultiem doel om zich te kwalificeren voor het WK. Afgelopen november plaatste het elftal zich voor de Gold Cup.

Gorré is blij met de toezegging van Hahn. "Hij is een fantastische keeper, dus een grote aanwinst voor het team. Hij vindt het een eer om voor Suriname uit te komen."

Sportpaspoort

Door de introductie van een zogenoemd sportpaspoort door de Surinaamse regering werd het eind vorig jaar mogelijk Nederlandse voetballers van Surinaamse afkomst te selecteren voor het Surinaamse elftal. Helemaal officieel is het nog niet. 'Ik hoop dat de FIFA dit snel in orde maakt', aldus Gorré.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl