Opening van de Top 2000 in de Ziggo Dome
NOS Nieuws

Top 2000 begonnen met spektakel, maar zonder publiek

Om middernacht is op NPO Radio 2 de jaarlijkse Top 2000 van start gegaan. De radiomarathon start dit jaar acht uur eerder dan voorheen, zodat er wat meer ruimte is om langere versies van nummers te draaien.

Vanwege corona is er dit jaar geen publiek welkom. Wel staat het Top 2000 Café vol met beeldschermen waarmee de luisteraars "online aan de bar kunnen zitten". De organisatie spreekt van "de leukste Zoom-meeting van het jaar".

NPO Radio 2-dj Bart Arens opende de Top 2000 dit jaar met een optreden vanuit de Ziggo Dome:

De Top 2000 is begonnen en werd geopend in een leeg Ziggo Dome

Het hele openingsoptreden kan je hier (Twitter) of hier (YouTube) bekijken.

DJ Jeroen van Inkel trapte de uitzending af. "Dit is het moment. Hij is begonnen, de Top 2000. En een wijze heer zei ooit: als je wilt onthouden wie je bent, is het goed om te onthouden wie je helden zijn. Dit is een lijst vol met helden."

Als eerste werd Can't get it out of my head van Electric Light Orchestra gedraaid, op nummer 2000. De lijst wordt op oudejaarsavond vlak voor middernacht afgesloten met Roller Coaster van Danny Vera, de nummer 1. Vorig jaar was dat nog Bohemian Rhapsody van Queen. Roller Coaster stond toen op de vierde plek.

Roller Coaster ontpopt zich als dé soundtrack van deze tijd.

Zendermanager Peter de Vries

"Roller Coaster ontpopt zich als dé soundtrack van deze tijd", zegt zendermanager Peter de Vries. "Fantastisch dat Danny Vera, een artiest van eigen bodem, de stemmers zo in het hart weet te raken."

De Haagse band Di-rect is met Soldier On de hoogste nieuwe binnenkomer. Het nummer staat op de twaalfde plek.

Luisteraars konden hun stem uitbrengen in de eerste week van december. Ze lieten zich ook leiden door gebeurtenissen van het afgelopen jaar. Zo maakt Heroes van David Bowie, waarmee menig stemmer een ode aan de helden in de zorg brengt, een flinke sprong voorwaarts: vorig jaar nog op nummer 27, nu op 10.

Bohemian Rhapsody zakt dit jaar naar plaats 2. Hotel California van The Eagles schuift op van 2 naar 3.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl