PSV wint laatste wedstrijd in 2020 en staat weer naast Ajax

PSV gaat met een goed gevoel de winterstop in om met de nodige ambitie te beginnen aan de belangrijke januarimaand, met daarin de topduels met Ajax, AZ en Feyenoord.

In de laatste wedstrijd voor de winterstop won het na een 1-0 achterstand met 4-1 van VVV-Venlo. PSV is daardoor naast Ajax gekomen, al heeft de koploper woensdag nog wel de thuiswedstrijd tegen Willem II tegoed.

PSV valt aan, VVV scoort

PSV schroefde VVV vanaf de eerste minuut de duimschroeven aan en kreeg een handvol kansen, zonder succes. Bij de eerste de beste Venlose uitbraak was het wel meteen raak.

Het schot van Jafar Arias werd onderweg van richting veranderd, waardoor doelman Yvon Mvogo kansloos was.

Jafar Arias bracht VVV-Venlo verrassend op 1-0 tegen PSV

Na die tegentreffer ging PSV nog nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er na 35 minuten, toen Christian Kum met een onhandige tackle Noni Madueke ten val bracht. De strafschop werd onberispelijk benut door Philipp Max.

De ploeg uit Venlo wist zonder verdere kleerscheuren de rust te halen, maar na de thee werd direct duidelijk dat een tweede Eindhovense treffer onvermijdelijk was. Die treffer kwam op naam van Olivier Boscagli die voor tegenstander Lukas Schmitz kroop en knap raak kopte.

De hoekschop werd genomen door Max, die zo al zes assists en drie treffers achter zijn naam heeft.

Knuffels voor Olivier Boscagli (m) na zijn goal tegen VVV

De 3-1 van Cody Gakpo was de mooiste van de avond. De voorbereiding van Madueke was al fraai, de afronding van Gakpo (hard en hoog in de verre hoek) nog fraaier.

Daarna nam PSV gas terug en werd het vooral een kwestie van fit blijven. Dat lukte niet helemaal.

Blessure Ihattaren

Het voornaamste smetje op de overwinning was de blessure van Mohamed Ihattaren. De aanvaller, die juist zijn vorm leek te hebben teruggevonden, kreeg aan het begin van de wedstrijd al een tik en moest zich kort na rust met ogenschijnlijk een blessure aan zijn linkerknie laten vervangen.

Mohamed Ihattaren moet geblesseerd naar de kant tegen VVV-Venlo

Ook Max kwam niet ongeschonden uit de strijd (hij leek zich te overstrekken) en werd op eigen verzoek tien minuten voor tijd naar de kant gehaald.

Zijn vervanger, Adrian Fein, mocht in blessuretijd nog de 4-1 maken. Kort daarvoor had Gakpo zijn tweede kunnen maken, maar hij mikte op de paal.