Denzel Dumfries (m) met trainer Roger Schmidt en Mohamed Ihattaren (r)
NOS Voetbal

Schmidt: 'Januari niet beslissend, geen zorgen over blessure Ihattaren'

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: hoe gaat het met Mohamed Ihattaren? PSV-trainer Roger Schmidt moet er hartelijk om lachen. "Toch weer een vraag over Ihattaren? Hij heeft een tik gekregen helemaal aan het begin van de wedstrijd, maar het valt wel mee. Een kneuzing, dat is alles..."

Schmidt baarde opzien in de laatste weken door zijn beste spelers na een uur naar de kant te halen. Tegen VVV-Venlo waren het de spelers die zich lieten vervangen: eerst Ihattaren en later ook nog uitblinker Philipp Max.

"Max was een beetje aangeslagen, maar hij heeft het geweldig gedaan. Hij heeft een doelpunt gemaakt, een assist gegeven. Het was vooral zaak dat hij gezond blijft."

Schmidt verheugt zich op toppers in januari: 'Maar beslissend, denk het niet'

Ondanks een 1-0 achterstand hoefde PSV zich in de laatste wedstrijd van 2020 niet bovenmatig in te spannen tegen VVV-Venlo, zag Schmidt. "Nadat zij hadden gescoord, moesten we rustig blijven en niet in paniek raken. Dat is gelukt en uiteindelijk speelden we een heel goede wedstrijd."

Vijfde wedstrijd in zeven dagen

Na de 3-1 van Cody Gakpo kon de voet van het gaspedaal, tot tevredenheid van de Duitse oefenmeester. "Na de derde goal was het duel beslist. Dit was de vijfde wedstrijd in zeven dagen en dan moeten we ook nog een achterstand goed maken. Het is knap dat het gelukt is, maar het is logisch dat veel spelers moe zijn."

Om die reden kwam aanvalsleider Donyell Malen vanavond niet in actie. Zijn creatieve rol werd prima overgenomen door Cody Gakpo, die tegen VVV opnieuw tot de uitblinkers behoorde.

Gakpo: 'Trainer zorgt goed voor ons'

Met een beleefd 'goedenavond' meldde 21-jarige Eindhovenaar zich voor de microfoon na afloop. "Ik denk dat we als team aan het groeien zijn. We leren de loopacties van elkaar kennen", aldus Gakpo.

Gakpo viert Kerst in (kleine) familiekring: 'Houd me aan de regels, zeker'

"We hebben veel wedstrijden in de competitie en in Europa. Voor veel spelers is dat nog even wennen. Ik denk dat de trainer goed voor ons zorgt."

Gakpo was een van de spelers die in oktober persoonlijk getroffen werden door het coronavirus. "Sommige jongens hebben corona gehad, dan is alles iets zwaarder", weet hij. "Ik ben nu helemaal hersteld van corona en voel me goed. En dat geldt volgens mij voor iedereen."

Winterstop van een dag of drie, vier

Als beloning krijgt Gakpo nu een winterstop van een dag of drie, vier. "We moeten roeien met de riemen, die we hebben. Kerst vier ik altijd met familie, maar dit keer helaas niet met de hele familie. Ik houd me aan de regels, zeker."

"We kijken uit naar januari. De grote wedstrijden, ik denk dat iedereen daar zin in heeft. Even rust nemen, dan weer vlammen."

Knuffels voor Olivier Boscagli na zijn goal tegen VVV

Schmidt heeft al een grote staat van dienst en is niet onder de indruk van het programma in het nieuwe jaar, te beginnen met de toppers tegen Ajax (uit, 10 januari) en AZ (thuis, 13 januari).

'Op het einde goed zijn'

"Ik geloof niet dat januari beslissend is. We zitten nog niet op de helft van de competitie. Het is de bedoeling om op het einde goed te zijn en tot die tijd een zo goed mogelijk uitgangspositie te verkrijgen.

"In de eerste14 duels hebben we 33 punten gehaald, dat is gewoon goed. En er is nog ruimte voor verbetering."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl