Jongens van de groep die donderdag werd vrijgelaten
NOS Nieuws

Opnieuw schooljongens ontvoerd in Nigeria, bevrijd na vuurgevecht

In het noorden van Nigeria is gisteren opnieuw een groep scholieren ontvoerd. De 84 jongens werden door gewapende mannen meegenomen, maar kort daarna bij een gezamenlijke actie van de politie en een burgermilitie bevrijd.

De kidnappers wilden er in eerste instantie met vier jongens en een tiental koeien vandoor gaan. Bij toeval kwamen ze een groep van 80 scholieren tegen, die net terugkeerde van een religieuze bijeenkomst. Ook die namen ze mee.

Vuurgevecht

Maar de politie en een burgermilitie kwamen de groep op het spoor en wisten na een fel vuurgevecht de kidnappers te verjagen, aldus de politie. Van de jongens zou niemand gewond zijn geraakt. Of er andere slachtoffers zijn, is niet bekendgemaakt. De jacht op de ontvoerders gaat door.

De ontvoering vond plaats in Dandume, ongeveer 65 kilometer van de plaats waar ruim een week geleden 344 schooljongens werden ontvoerd. Die ontvoering werd door de islamitische terreurgroep Boko Haram opgeëist, die daarvoor geen bewijs heeft geleverd.

Deze groep kwam donderdag weer vrij, na onderhandelingen tussen de autoriteiten en de ontvoerders:

Honderden ontvoerde Nigeriaanse schooljongens vrijgelaten

Het gebied rond Dandume is berucht vanwege aanwezigheid van gewapende bendes en de vele ontvoeringen waaraan ze zich schuldig maken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl