De wolven op de Veluwe Natuurmonumenten

Op de Zuid-Veluwe leeft sinds kort nog een wolf. Op nachtbeelden is te zien hoe een mannetje rondwandelt samen met een wolvin. De vrouwtjeswolf leeft al langer in het gebied.

De kans bestaat dat er op korte termijn nieuwe wolven geboren worden, zegt boswachter Frank Theunissen van Natuurmonumenten tegen Omroep Gelderland. "Als ze een paar gaan vormen is de kans groot dat we er dit voorjaar wolvenwelpen bij krijgen."

Theunissen dacht de mannetjeswolf begin deze maand al te zien en zijn vermoedens werden deze week bevestigd toen een wildcamera de dieren samen vastlegde.

Wolvin op de veluwe heeft mannelijk gezelschap

Volgens de boswachter liet de wolvin steeds vaker druppels urine achter op strategische plekken. Dat mogen mannetjes opvatten als uitnodiging, stelt hij. "Dat is de theorie, maar het is gaaf om nu in het echt te zien dat wolven elkaar inderdaad weten te vinden."

Vorig jaar kreeg een wolvenpaar elders op de Veluwe vijf welpen. Daarmee werden volgens de provincie Gelderland voor het eerst in 200 jaar wolven in het wild geboren in Nederland. Een van de welpen is de wolvin die nu een mannetje gevonden lijkt te hebben.

STER reclame