Dick Advocaat tijdens een persconferentie van Feyenoord
NOS Voetbal

Advocaat over kuitbeenbreuk Teixeira: 'Dat kan er ook nog wel bij'

In zijn laatste seizoen als hoofdtrainer van Feyenoord heeft Dick Advocaat te kampen met veel geblesseerde spelers. Daar kwam vrijdagochtend de blessure van João Carlos Teixeira bij: de middenvelder brak op de training een kuitbeen.

"Dat kan er ook nog wel bij", verzuchtte Advocaat op de persconferentie van Feyenoord voorafgaand aan het eredivisieduel met Vitesse. "Maar sinds juni hebben we ons erdoorheen gerold, dus die laatste wedstrijden voor de winterstop moet dat ook nog wel lukken."

Advocaat over kuitbeenbreuk Teixeira: 'Dat kan er ook nog wel bij'

Naast Teixeira mist Advocaat ook Orkun Kökcü (hij raakte donderdag geblesseerd op de training), Ridgeciano Haps en Steven Berghuis, Leroy Fer en Luis Sinisterra zijn nog niet fit genoeg om een hele wedstrijd te kunnen spelen.

"Haps kan hopelijk begin januari weer met de groep meetrainen", vertelde Advocaat. "Of Berghuis fit genoeg is om zondag tegen Vitesse te spelen is nog onzeker."

Advocaat: "Vanwege de vele blessuregevallen hebben spelers als Bryan Linssen en Mark Diemers bijna nog geen minuut gemist. Eigenlijk zijn zij gehaald voor de breedte, maar ze hebben alles gespeeld. Dat was niet de bedoeling."

Opvolger

Advocaat liet begin december weten na dit seizoen te stoppen als hoofdcoach van Feyenoord. Dinsdag werd officieel bekendgemaakt dat Arne Slot volgend seizoen zijn opvolger is als trainer bij de Rotterdamse club. "Geweldig, dan weet ik dat ik straks vrij ben."

Feyenoord-coach Advocaat maakt zich niet druk over opvolger Slot

"Daar hoef ik me niet druk over te maken", vertelde Advocaat. "Ik weet wat ik moet doen en dat is winnen, dat is allesbepalend."

"Tot mei ben ik trainer van Feyenoord en wat er daarna gebeurt, is voor mij niet meer belangrijk. Ik hoop dat het goed gaat, dat Arne het geweldig doet, want dat is het belangrijkste voor Feyenoord."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl