NOS NieuwsAangepast

Franse president Macron test positief op covid-19

De Franse president Emmanuel Macron is positief getest op het coronavirus. Volgens het presidentieel paleis kreeg hij vandaag de testuitslag terug.

De 42-jarige Macron vertoonde begin deze week de eerste symptomen van het virus. Hij moet zeven dagen in quarantaine. Daarom werkt hij de komende dagen vanuit huis, laat het presidentieel paleis weten. Ook Macrons vrouw trekt zich terug.

Waar de president de besmetting opliep, is nog niet bekend. Het presidentieel paleis zei in een verklaring dat er een onderzoek is gestart om de bron van de besmetting te achterhalen.

Weinig afstand gehouden

Macron was afgelopen donderdag en vrijdag nog op een EU-top, waar leiders bijna 24 uur spraken over onder meer de EU-begroting voor de komende zeven jaar.

Tijdens de EU-top werd er weinig afstand gehouden:

Ook tijdens een eerdere ontmoeting in Parijs met de Portugese premier, werden handen geschud. De aanwezigen droegen daar wel een mondkapje. Hoewel de premier van Portugal geen klachten heeft, gaat hij wel in thuisisolatie.

De minister van Volksgezondheid gaf in de Franse senaat een toelichting.

President Macron van Frankrijk positief getest op corona

De Spaanse premier Pedro Sanchez en Charles Michel de voorzitter van de Europese Raad gaan uit voorzorg ook in zelfisolatie. Zij hadden namelijk de afgelopen dagen nog met Macron gesproken. De Franse premier Jean Castex was daarbij ook aanwezig, maar zijn testuitslag was negatief.

Macron schrapt een aantal geplande ontmoetingen. Hij zou binnenkort onder meer naar Libanon gaan, maar die reis is afgezegd.

Wereldleiders besmet

De Britse premier Boris Johnson wenst Macron beterschap. Johnson is een van de leiders die dit jaar ook besmet raakte met covid-19. Eerder liepen de Amerikaanse president Donald Trump en de Braziliaanse president Jaïr Bolsonaro het virus op.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl