Beerensteyn wint met Bayern München ook thuis van Ajax

Bayern München velt Ajax ook in return Champions League

Nadat eerder op de dag PSV al was uitgeschakeld, is ook voor de vrouwen van Ajax het Champions League-avontuur ten einde. De Amsterdamse ploeg verloor in de zestiende finales ook het returnduel met Bayern München: 3-0.

Ajax kon de koploper van de Duitse Bundesliga vorige week, in de met 3-1 verloren thuiswedstrijd, aardig wat tegenstand bieden. Maar in tegenstelling tot dat duel kon Ajax woensdag een snelle tegengoal niet voorkomen.

Binnen een halve minuut lag de bal in München achter doelvrouw Lize Kop. De treffer kwam op naam van Lineth Beerensteyn. De Oranje-international schoot raak na een lage voorzet.

Lineth Beerensteyn snelt langs Ajax-verdedigster Lisa Doorn

Ook het tweede Duitse doelpunt viel snel na de aftrap. Van de tweede helft, welteverstaan. Na voorbereidend werk van Beerensteyn belandde de bal voor de voeten van Lea Schuller, die in twee instanties raak schoot.

Waar Ajax in aanvallend opzicht geen vuist kon maken, pakte de thuisploeg na ruim een uur nog een doelpunt mee. Een overtreding van Stefanie van der Gragt leidde tot een strafschop, die door Sydney Lohmann werd benut.

Einde voor eredivisieclubs

Door de uitschakeling van Ajax en PSV gaat de Champions League voor vrouwen verder zonder Nederlandse teams. In maart worden de achtste finales gespeeld.