Een coronapatiënt in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven
NOS Nieuws

11.214 nieuwe besmettingen, deels door correctie na computerstoring

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 11.214 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 4550 meer dan gisteren werden gemeld.

Het hoge aantal nieuwe positieve tests is deels een inhaalslag van de afgelopen dagen, toen er door een softwareprobleem bij de GGD's minder nieuwe besmettingen bij kwamen. In totaal ontbraken de afgelopen drie dagen zo'n 6000 positieve tests. Volgens het RIVM wordt deze achterstand vandaag en de komende twee dagen ingehaald.

1964 coronapatiënten in het ziekenhuis, 10 meer dan gisteren

Er zijn 142 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen in het ziekenhuis, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat zijn 120 nieuwe opnames minder dan gisteren.

Op de intensive care werden 28 nieuwe patiënten opgenomen, bijna allemaal doorgestroomd vanaf de verpleegafdelingen. Dat zijn 18 nieuwe opnames minder dan gisteren.

In totaal liggen er nu 1964 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 1954), van wie 526 op de IC (gisteren: 524). Er zijn dus meer coronapatiënten opgenomen dan ontslagen of overleden.

77 overleden covid-patiënten

Bij het RIVM zijn 77 overleden covid-patiënten gemeld. Gisteren werden nog 86 doden gemeld. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 58 doden per dag, tegen 48 doden per dag een week eerder. Dat zijn doden van wie bekend is dat ze het coronavirus droegen; volgens het CBS ligt het werkelijke aantal doden hoger.

Hoe snel het aantal doden verder stijgt hangt mede af van het aantal besmettingen in verpleeghuizen. Er zijn nu 615 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 570. Op het hoogtepunt van de eerste coronagolf, op 15 april, waren er 828 verpleeghuizen met minimaal één besmetting.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl