NOS VoetbalAangepast

Advocaat gaat confrontatie aan: 'Wat wil je nou eigenlijk?'

Advocaat gaat confrontatie aan: 'Wat wil je nou eigenlijk dat ik zeg?'

Dick Advocaat had na VVV-Feyenoord even geen zin in "gezeur". Zijn ploeg had met 3-0 gewonnen en klom daardoor naar plek twee in de eredivisie, dus waar hadden we het nou helemaal over?

Geconfronteerd met het feit dat die ruime zege niet met overtuigend spel tot stand kwam, reageerde Advocaat verbaasd. "Ik weet niet hoe jullie de wedstrijd kijken, hoor, maar als je uit met 3-0 wint, heb je het gewoon goed gedaan."

Advocaat: "Dan kan je wel van alles erbij gaan halen, van 'geen topniveau' en dit en dat. Maar dit is een prima uitslag, we hebben goed gespeeld en voor de rest gaan we verder."

Iedereen loopt daarover te zeuren, maar na Ajax hebben we de meeste goals gemaakt.

Dick Advocaat

Toen het gesprek vervolgens kwam op het feit dat Feyenoord in Venlo voor het eerst in tijden weer eens scoorde uit open spel, dus niet uit een vrije trap of corner, was Advocaat het zat.

"Daar heeft ook iedereen het over", reageerde de 73-jarige trainer, die Feyenoord na dit seizoen verlaat. "Maar we staan gewoon tweede qua doelpunten, hoor, in de eredivisie. Dus ik weet niet hoe jullie kijken..."

Dick Advocaat, druk coachend langs de zijlijn tegen VVV-Venlo

En het feit dat met Steven Berghuis voor het eerst een aanvaller een velddoelpunt maakte in negen wedstrijden? Advocaat: "Daar gaat het toch helemaal niet om? Het gaat erom hoeveel goals wij maken."

"Iedereen loopt daarover te zeuren, maar na Ajax hebben we de meeste goals gemaakt. Voor mij is het geen issue, als we maar winnen."

Dat het aanvalsspel al weken niet hoogstaand is, daar wilde Advocaat ook niet in mee. "Wat wil je nou eigenlijk? Wat wil je nou eigenlijk horen dat ik zeg? Hoe ik daarnaar kijk? Ik kijk er heel positief naar."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl