NOS Voetbal

Frustraties voeren boventoon bij Feyenoord: 'Na de 1-0 werd het vrij kansloos'

Balende Berghuis: 'Na de 1-0 werd het vrij kansloos'

Tandeloos, inspiratieloos, machteloos; het deed af en toe pijn aan de ogen wat Feyenoord liet zien tegen Wolfsberger AC. In een wedstrijd die gewonnen móést worden om te overwinteren in de Europa League, maar uiteindelijk met 1-0 verloren ging.

"We hebben gewoon veel problemen om uit open spel tot kansen te komen, om de tegenstander echt pijn te doen", legde aanvoerder Steven Berghuis na afloop de vinger op de zere plek. "Iedereen probeert het, maar dat loopt gewoon niet soepel."

Nadat Feyenoord met 1-0 achter was gekomen, "een vervelende goal" vond Berghuis, waren de Rotterdammers geen enkele keer dicht bij een gelijkmaker. "Na de goal werd het vrij kansloos. Omdat we geen kansen creëren, eigenlijk."

Steven Berghuis deelde in de malaise bij Feyenoord

Eén van de mannen die daar, samen met Berghuis, voor had moeten zorgen was Nicolai Jørgensen. Maar de Deense spits speelde opnieuw een slechte wedstrijd. "Dit is zo frustrerend", baalde Jørgensen. "Ik had het gevoel dat we ons zo goed voorbereid hadden, we waren er klaar voor, dat kon je voelen."

Het tegendeel bleek waar. Jørgensen: "Ik weet niet waarom we slecht spelen. Het was wat chaotisch, we creëerden de hele wedstrijd bijna niks", sloot hij zich aan bij de woorden van Berghuis. "Dan win je niet."

Jørgensen: 'Dit is zo frustrerend, ik weet niet waarom we slecht spelen'

Feyenoord bleef in Oostenrijk voor de derde wedstrijd op rij droogstaan. In de laatste vijf wedstrijden scoorden Jørgensen en consorten slechts eenmaal. In totaal. "We krijgen misschien één of twee kansen per wedstrijd. Met de kwaliteit die we hebben moet het beter."

Trainer Dick Advocaat zag na afloop wel de reactie die hij had willen zien. "Ze waren kwaad op elkaar en dat is goed. Dan moet het niet escaleren, maar ze moeten begrijpen dat het beter moet."

Nicolai Jørgensen legt aan voor een schot dat uiteindelijk over de zijlijn gaat

Advocaat: "We speelden natuurlijk niet tegen een geweldige ploeg. Zij werkten keihard en vochten voor iedere bal, je ziet wat je daarmee kan bereiken. Ze spelen met zó veel agressie, we verliezen het op strijd, niet op spel."

Ondanks de zwakke reeks gelooft Advocaat dat Feyenoord het tij kan keren. "Als ik het vertrouwen niet meer zou hebben, of de spelers niet meer in mij, dan stop ik ermee. Maar dat gevoel heb ik niet."

Advocaat na uitschakeling: 'Ze waren kwaad op elkaar en dat is goed'

"De spelers hebben in een jaar laten zien dat ze goed kunnen voetballen, met mindere en goede wedstrijden. maar kwalitatief zijn we nog niet zo ver dat we iedere wedstrijd goed kunnen voetballen."

En dan eindig je dus als derde in een poule met Dinamo Zagreb, CSKA Moskou en Wolfsberger AC als tegenstanders. "Je ligt uit Europa, dat is de realitieit", aldus Berghuis. "Terwijl je wel door had kunnen gaan, ik vond het geen sterke groep."

Feyenoord-trainer Dick Advocaat druipt teleurgesteld af

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl