Karim Benzema maakt beide doelpunten voor Real Madrid
NOS VoetbalAangepast

Goudhaantje Benzema kopt Real naar achtste finales, De Vrijs Inter sneuvelt

Na het vertrek van Cristiano Ronaldo (2018) en in mindere mate Gareth Bale (2020) is Karim Benzema uitgegroeid tot de onbetwiste aanvalsleider van Real Madrid.

De Fransman scoort en staat er op de momenten dat het moet, zoals woensdagavond bleek in de cruciale Champions League-ontmoeting met Borussia Mönchengladbach. Real was voor aanvang allesbehalve zeker van een vervolg in het miljardenbal, maar schaarde zich dankzij een 2-0 zege op de Duitsers 'gewoon' onder de laatste zestien. Beide doelpunten werden gemaakt door Benzema

De 32-jarige spits voorkwam daarmee een historische uitschakeling. Real Madrid sneuvelde sinds de invoering van de Champions League nooit in de groepsfase.

Benzema kopte al na negen minuten fraai raak uit een voorzet van Lucas Vázquez (1-0) en trof een kwartier voor rust wederom doel met het hoofd. Ditmaal kopte hij recht op Gladbach-doelman Yann Sommer, maar de bal was hard genoeg om de Zwitser te verschalken (2-0).

Een kleine twintig minuten voor tijd was Benzema zelfs dicht bij zijn derde van de avond, maar zijn schot uit de rebound spatte uiteen op de onderkant van de lat.

Karim Benzema viert de 2-0 voor Real Madrid tegen Mönchengladbach

De zege van Real Madrid was verdiend, maar ook Borussia Mönchengladbach mocht uiteindelijk nog juichen. Omdat Internazionale en Sjachtar Donetsk met 0-0 gelijkspeelden plaatsten de Duitsers zich achter groepswinnaar Real voor de achtste finales.

Het Internazionale van Stefan de Vrij, met sterren als Romelu Lukaku, Lautaro Martínez en Nicolò Barella, is helemaal klaar in Europa. Zelfs Europa League-voetbal gaat aan de neus van de Italianen voorbij.

Het is het derde seizoen op rij waarin de groepsfase van de Champions League het eindstation vormt voor het ambitieuze Inter. De voorgaande twee seizoenen kon de club zich echter nog troosten met een vervolg in Europa's tweede clubtoernooi.

Stand groep B

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl