NOS Sport

Vechtlust brengt handbalsters toch in hoofdronde EK: 'Nooit opgegeven'

Handbalsters na wederopstanding toch nog ronde verder op EK

De handbalsters hebben bij het Europees kampioenschap in Denemarken al hun reserves moeten aanwenden om de tweede ronde te bereiken. In het laatste groepsduel moest er gewonnen worden van Hongarije en dat gebeurde: 28-24.

De overwinning kwam alles behalve eenvoudig tot stand. Nederland, dat als regerend wereldkampioen zijn eerste twee groepsduels verrassend verloor, moest zich terugvechten van een 14-10 achterstand vlak voor rust.

De dekking maakte het verschil

Met acht doelpunten was Kelly Dulfer uitblinkster bij Oranje, al ziet ze dat zelf anders. "We hebben het echt als team gedaan. Nooit opgegeven, we stonden zó goed in de dekking en vierden elke bal die we tegenhielden."

Bekijk in de videocarrousel hieronder interviews met Kelly Dulfer en Danick Snelder.

Danick Snelder: "Er waren een hoop mensen die niet meer in ons geloofden, maar wij zelf gelukkig wel. Nu ziet alles er opeens heel anders uit."

Kroatië levert Oranje twee bonuspunten op

Omdat Kroatië eerder op de avond won van Servië, gaat ook Hongarije verder. Dat betekent dat Oranje de twee punten van de winst op Hongarije mee mag nemen naar de hoofdronde.

In die hoofdronde speelt Nederland alleen tegen de landen waar het nog niet tegen gespeeld heeft: Noorwegen, Duitsland en Roemenië. Noorwegen is donderdag de eerste tegenstander.

Hoofdronde (nummers 1 en 2 naar halve finales)

Land Punten uit eerste ronde
Noorwegen 4
Kroatië 4
Nederland 2
Duitsland 2
Roemenië 0
Hongarije 0

Nederland won op het WK van 2015 zilver en eindigde daarna op alle EK's en WK's op het podium. Vorig jaar werd de opmars bekroond met de wereldtitel.

Status te grabbel gegooid

In het Deense Kolding had Oranje zijn nieuwe status in twee dramatische duels te grabbel gegooid. Tegen Hongarije was er aanvankelijk weer geen tempo, agressie en overtuiging, maar beetje bij beetje kwam de dekking op orde en krabbelde Nederland overeind.

Toen Hongarije achterhaald was en Oranje tien minuten voor tijd voor het eerst een marge van twee goals had, kwam er ontspanning in het spel en kreeg Nederland zijn glans terug.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl