PSV mag na curieus slot handen dichtknijpen met punt in Heerenveen

Bekijk de samenvatting van sc Heerenveen - PSV

PSV heeft in Friesland verzuimd te profiteren van de nederlaag van Ajax en het gelijkspel van Feyenoord. De Eindhovenaren mogen na een curieus slot hun handen dichtknijpen met een punt tegen sc Heerenveen (2-2).

Niet voor het eerst dit seizoen sloeg ineens de vermoeidheid toe bij PSV, dat zich donderdag bij Granada verzekerde van Europese overwintering en voor rust een gewonnen wedstrijd leek te spelen op bezoek in het Abe Lenstra Stadion.

Het subtiele stiftje waarmee Mario Götze zijn elftal terug in de titelrace leek te brengen, werd na rust echter bruut tenietgedaan door een paar krachtige stappen voorafgaand aan de gelijkmaker van aanvoerder Henk Veerman en een droge knal na een slalom van Mitchell van Bergen. Maar in de slotfase ging het pas echt los.

Bekijk hieronder de reacties van Johnny Jansen, Joey Veerman, Roger Schmidt en Denzel Dumfries:

Joey Veerman kreeg een uitgelezen kans op 3-1 voor zijn voeten, maar miste. En in de tegenaanval schoot Joël Piroe uit de draai de gelijkmaker binnen voor PSV.

Rode kaart en penalty

Toch leek Heerenveen er met de zege vandoor te gaan. Ibrahim Sangaré maakte hands binnen het strafschopgebied en kreeg daarvoor een rode kaart en een penalty tegen. Zo kreeg Joey Veerman vanaf elf meter de kans zijn misser goed te maken, totdat de VAR ingreep.

Henk Veerman brengt Heerenveen terug in de wedstrijd

Omdat Henk Veerman voorafgaand aan die handsbal buitenspel had gestaan, werd de wedstrijd hervat met een vrije trap voor PSV en mocht Sangaré terugkeren binnen de lijnen. Met een paar corners drong PSV tot diep in de extra tijd nog aan.

Ondanks het puntenverlies stijgt PSV naar de derde plaats en is de achterstand op koploper Ajax teruggebracht tot drie punten.