Donyell Malen juicht na de openingstreffer van PSV

Geconcentreerd PSV overwintert in Europa dankzij knappe zege bij Granada

PSV overwintert in Europa. De Eindhovenaren legden in Granada een uitstekende pot voetbal op de mat, waarmee het cruciale duel in groep E met 1-0 werd gewonnen.

Door een verrassende nederlaag van PAOK Saloniki bij Omonia Nicosia (2-1) is PSV na vijf van de zes duels al zeker van een plaats bij de laatste 32.

Donyell Malen knalde vlak voor rust de enige treffer binnen, toen de bal na een uitstekende aanval via Olivier Boscagli en Philipp Max precies voor zijn voeten belandde.

Onzuiverheid

PSV moest winnen om de kansen op de volgende ronde in eigen hand te houden. Het elftal van Roger Schmidt speelde uiterst geconcentreerd, bouwde aan de ene na de andere aanval, maar kreeg door onzuiverheid in de laatste pass telkens geen speler vrij voor het doel.

Schmidt had met het oog op dit duel praktisch zijn hele basisploeg rust gegund tijdens het competitieduel met Sparta, waarin Malen vlak voor tijd als invaller de reddende engel bleek. Ook nu was hij de meest dreigende PSV'er, met in het eerste halfuur een schot net naast als gevaarlijkste wapenfeit.

Philipp Max en Denzel Dumfries voeren overleg bij een vrije trap

PSV was ook aan het begin van de tweede helft heer en meester, maar na een uur spelen leek stilaan de vermoeidheid toe te slaan. En dat zou niet de eerste keer zijn onder leiding van de veeleisende Schmidt.

De Eindhovenaren vonden echter een nieuwe stoot energie, wat bijna een fantastische goal van Eran Zahavi opleverde. Mario Götze lepelde de bal met veel gevoel het strafschopgebied in, waarna de Israëliër zijn omhaal door Rui Silva zag worden gekeerd.

Blessure

Zahavi was in de eerste helft ingevallen voor de geblesseerd geraakte Noni Madueke en zou in de slotfase zelf met een blessure naar de kant gaan.

Granada drong nog wel aan, zonder grote kansen te creëren. PSV was op zijn beurt onzorgvuldig om bij een tegenstoot het duel vroegtijdig te beslissen.