Scheidsrechter Federico La Penna controleert onder toeziend oog van de aanvoerders of de bal fatsoenlijk rolt.

Vizier van Atalanta kan direct op Ajax na afgelasting competitieduel

In aanloop naar het cruciale Champions League-duel van aanstaande woensdag tegen Ajax heeft Atalanta Bergamo zich niet hoeven inspannen. Zondagmiddag stond de competitiewedstrijd tegen Udinese op het programma, maar hevige regenval zorgde voor een onbespeelbaar veld waardoor de wedstrijd werd afgelast.

Beide ploegen begonnen nog wel aan de warming-up. Scheidsrechter La Penna stelde na een eerste controle de aftrap met een half uur uit, bij een tweede controle werden er nog twintig minuten respijt gegeven. Bij de derde controle stelde La Penna de wedstrijd alsnog uit.

De warming-up werd in de stromende regen afgewerkt.

Zo kan de ploeg van Marten De Roon, Hans Hateboer en Sam Lammers, met de eerste twee die in de basis zouden starten, het vizier richten op Ajax. Woensdag treffen beide ploegen elkaar in de Amsterdam Arena. Inzet is een plek in de achtste finales van de Champions League. Ajax moet winnen, Atalanta heeft aan een gelijkspel genoeg.

Coach Gian Piero Gasperini liet sterspelers Josep Ilicic en Alejandro Papu Gómez al buiten de basis. De twee kregen rust in aanloop naar woensdag.

Ajax kende geen goede generale voor het duel. De Amsterdammers verloren zaterdagavond met 2-1 van FC Twente.