Erik ten Hag schudt Noussair Mazraoui de hand na diens wissel tegen Midtjylland
NOS Voetbal

Ten Hag rekent zich niet rijk: 'Alles draait om de wedstrijd tegen Atalanta'

"Prima wedstrijd", oordeelde Ajax-trainer Erik ten Hag na het Champions League-duel met FC Midtjylland. "Dat vond ik voor rust ook al, we waren heer en meester, maar dan laat je laat de kansen liggen. In de rust zeiden we ook dat we gewoon zo moesten doorgaan, alleen een keer die trekker overhalen. Maar het was niet eens echt nodig, want binnen twee minuten gebeurde dat twee keer."

Het enige smetje op de wedstrijd vond Ten Hag de penalty die de Denen kort voor tijd kregen. "Dat was compleet onnodig. De speler zei ook dat het onterecht was. Maar volgens mij is er een VAR, dus daar moeten we maar op vertrouwen."

Die speler was Noussair Mazraoui, die een wedstrijd van uitersten beleefde. Kort na rust maakte hij de tweede goal van de avond, maar vlak nadat hij een strafschop had veroorzaakt liep hij briesend van het veld. "Ik blok hem gewoon met de bal. Heel vreemd dat de VAR niet ingreep."

Ten Hag: 'Blind en Klaassen hadden wat last van overbelasting'

Uiteindelijk deed het allemaal niet ter zake, want Ajax won eenvoudig en verdiend met 3-1. Maar omdat Atalanta verrassend met 2-0 won van Liverpool, is het uitzicht op de knock-outfase nog net zo als voor het duel.

Ten Hag haalt zijn schouders erover op. "Het maakt niet zoveel uit, alles draait om de laatste wedstrijd tegen Atalanta. Die moeten we gewoon winnen."

Zo simpel is het waarschijnlijk. Maar tegelijk heeft de zege van Atalanta op Anfield ook de deur geopend naar groepswinst. "Dat kan ook nog", weet Ten Hag. "We gaan altijd voor de winst, ook tegen Liverpool."

Het nieuws dat Diego Maradona was overleden, was eerder op de dag hard aangekomen, zo bevestigde Ten Hag. "Zeker bij de Argentijnse jongens. Het is duidelijk: de wereld heeft een heel groot voetballer verloren. Vooral het WK in Mexico, waarin hij in zijn eentje de Argentijnse ploeg wereldkampioen heeft gemaakt, blijft iedereen bij. Van ongeëvenaard niveau."

Voor Mazraoui was Maradona vooral een grote naam uit het verleden. "Natuurlijk heb ik veel beelden van hem gezien. Elke voetballer heeft wel van hem gehoord. Hij was een legende. Je hebt een paar van die voetballers in de historie."

Mazraoui keek naar Maradona op YouTube: 'Elke voetballer kent hem'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl