Lionel Messi

Koeman en Barça lijden vierde competitienederlaag door defensief geblunder

FC Barcelona heeft op bezoek bij Cádiz zijn vierde nederlaag in tien competitieduels geleden. De ploeg van Ronald Koeman verloor in de havenstad met 2-1. Eerder dit seizoen won Cádiz ook al van Real Madrid.

Het gepromoveerde Cádiz, dat de competitie uitstekend is begonnen, kwam binnen tien minuten op voorsprong. Barcelona-verdediger Óscar Mingueza kopte een corner ongecontroleerd richting zijn eigen doel. Doelman Marc-André ter Stegen kreeg nog wel een hand achter de bal, maar had geen antwoord op de rebound van Álvaro Giménez.

Barcelona had vervolgens wel veel balbezit, maar wist daar weinig mee te doen. Alleen Martin Braithwaite en Lionel Messi namen de doelman van Cádiz onder vuur.

Eigen doelpunt

Met wat geluk kwam Barcelona na rust op gelijke hoogte. Pedro Alcalá schoot de bal in eigen doel. Geblunder in de Barça-verdediging zorgde er vervolgens voor dat de thuisploeg opnieuw een voorsprong kon nemen.

Koeman verliest weer en laakt instelling Barça-spelers: 'Niet genoeg gedaan'

Clément Lenglet liet de bal na een ingooi onder zijn schoen door glippen, waarna doelman Ter Stegen de bal tegen de net ingevallen Álvaro Negredo aan schoot. Frenkie de Jong probeerde met een sliding nog een doelpunt te voorkomen, maar zijn actie mocht niet baten.

Barcelona heeft slechts veertien punten uit tien wedstrijden weten te vergaren. Cádiz heeft er vier meer, maar ook twee duels meer gespeeld. Koploper Atlético Madrid heeft, met eveneens tien duels gespeeld, al twaalf punten meer dan de ploeg van Koeman.