Vinícius Júnior viert de 1-0

Real boekt broodnodige zege bij Sevilla, stadgenoot Atlético weer aan kop

Real Madrid heeft zich enigszins hersteld van een dramatische week waarin het verloor van Deportivo Alavés (1-2) en Sjachtar Donetsk (0-2). Op bezoek bij Sevilla won de ploeg van Zinédine Zidane met 1-0.

Real Madrid begon sterk aan aan het duel en kreeg enkele grote kansen om de score te openen. Sevilla-doelman Yassine Bono speelde daarbij een dubbelrol. Zo maakte hij onder andere op knappe wijze een inzet van Karim Benzema onschadelijk, maar beging hij ook enkele slordigheden waardoor Real grote kansen kreeg.

Luuk de Jong, die een basisplaats had bij Sevilla, probeerde na rust met een omhaal Thibaut Courtois te verschalken, maar zijn inzet ging recht op de doelman af.

Eigen doelpunt

Na rust werd een fout van Bono de thuisploeg dan toch fataal. Real-linksback Ferland Mendy kwam aan de zijlijn op en probeerde via een lage voorzet Vinicíus Júnior te bereiken. Bono verkeek zich op de voorzet en werkte de bal in eigen doel.

Een slotoffensief, met onder andere Oussama Idrissi (ex-AZ) als invaller, leverde Sevilla niks op.

Dankzij de zege klimt Real Madrid naar de derde positie op de ranglijst. Sevilla bezet plek vijf.

Thomas Lemar heeft Atlético Madrid op 1-0 gezet.

Stadgenoot Atlético Madrid boekte zijn zevende zege op rij en neemt daarmee in ieder geval voor een dag de koppositie in La Liga over van Real Sociedad. De ploeg van Diego Simeone versloeg laagvlieger Real Valladolid met 2-0.

In de tweede helft sloegen de Madrilenen via Thomas Lemar en invaller Marcos Llorente toe. Sociedad komt zondag in actie tegen Deoprtivo Alavés en nestelt zich bij winst weer op de eerste plaats.