De bosbrand woedt in de buurt van Modjeska Canyon
NOS Nieuws

Duizenden mensen in Californië geëvacueerd om bosbrand

In de Amerikaanse staat Californië hebben duizenden mensen vanwege een bosbrand hun huis moeten verlaten. Door de sterke wind kon het vuur in de kustregio Orange County snel om zich heen grijpen. The National Weather Service waarschuwt nog voor harde wind tot vanavond.

Ten zuidoosten van Los Angeles werden in eerste instantie bijna 25.000 inwoners uit voorzorg geëvacueerd. Inmiddels hebben de autoriteiten een deel van de evacuatiebevelen versoepeld. Zo geldt voor de stad Lake Forest alleen nog een waarschuwing. De verplichte evacuatie geldt nog wel voor Modjeska, Silverado en Williams Canyons.

Er zijn ruim 1500 brandweerlieden bezig om het vuur onder controle te krijgen:

Bosbranden Zuid Californië

De brand brak woensdag uit, maar was donderdagavond voor slechts 10 procent onder controle. Gisteravond was dat 30 procent, zegt de brandweer van Orange County op Twitter:

De staat heeft jaarlijks te kampen met bosbranden, maar de laatste jaren worden ze steeds heftiger. Ook duurt het bosbrandenseizoen elk jaar langer door opwarming en extreme droogte. Sinds begin dit jaar is er in Californië meer dan 17.000 vierkante kilometer land door verwoest.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl