Een eerdere hertelling in Georgia EPA

President Trump spant opnieuw een rechtszaak aan tegen de uitslag van de presidentsverkiezingen. Hij wil in Georgia, waar al twee hertellingen zijn geweest, de uitslag door de rechter ongeldig laten verklaren.

Zijn team zegt te beschikken over getuigenissen over fraude die onder ede zijn afgelegd. Er zouden bij de verkiezingen op 3 november tienduizenden illegale stemmen zijn uitgebracht. Ook werden waarnemers geweerd bij het tellen, zegt het team van Trump.

De getuigenissen zouden komen van data-experts en inwoners van Georgia. "De massale onregelmatigheden, fouten en potentiële fraude zijn in strijd met de kieswetten in Georgia en maken het onmogelijk om met zekerheid te zeggen wat de uitslag van de presidentsverkiezingen in Georgia is", staat in de verklaring. De verkiezingen in Georgia zouden daarom opnieuw moeten worden gedaan.

Senaatscampagne

Het nieuws rond de nieuwe rechtszaak komt aan de vooravond van een nieuwe campagne die Trump in Georgia zal voeren. In de staat staan begin januari twee belangrijke Senaatszetels op het spel. Met deze posities wordt bepaald of de Republikeinen een meerderheid houden in de Senaat. Als de Democraten winnen krijgt de nieuwgekozen president Biden meteen meer slagkracht. Als dat niet het geval is kunnen de Republikeinen zijn beleid veelal blokkeren.

Trump heeft over de uitslag van de presidentsverkiezingen al tientallen rechtszaken aangespannen die allemaal op niets zijn uitgelopen. De afgelopen avond verloor hij nog zaken in Michigan en Nevada.

STER reclame