Onderschepte cocaïne in de haven van Antwerpen op 22 april Politie

De politie heeft elf verdachten opgepakt voor betrokkenheid bij de grootschalige invoer van drugs via de havens van Rotterdam en Antwerpen. De aanhoudingen gebeurden vorige week, maar zijn vandaag door de politie naar buiten gebracht.

Bij invallen en doorzoekingen in verschillende steden zijn 269 kilo cocaïne, 300.000 euro aan contant geld, zestien voertuigen, een boot en diverse sierraden in beslag genomen. De verdachten zijn tussen de 20 en 33 jaar.

Het onderzoek begon nadat in april 4200 kilo cocaïne werd onderschept in de haven van Antwerpen. Daarbij werden toen al veertien andere verdachten aangehouden, voor het merendeel afkomstig uit Amsterdam-Zuidoost.

Ondersteunende rol

Naar aanleiding van die vondst zijn verschillende mensen en bedrijven onderzocht, die mogelijk een ondersteunende rol hadden bij de drugstransporten. Het gaat bijvoorbeeld om een autoverhuurbedrijf in Barendrecht, dat opslaglocaties en auto's met verborgen ruimtes geleverd zou hebben.

Ook onderzocht de Zeehavenpolitie in Rotterdam een mogelijk corrupte medewerker van een rederij, die geholpen zou hebben bij de invoer van de drugs in België.

STER reclame