George Russell Getty Images

George Russell mag komend weekend Lewis Hamilton vervangen bij Mercedes. De 22-jarige Brit neemt in Bahrein het stoeltje over van de wereldkampioen, die positief getest is op het coronavirus.

"Niemand kan deze man vervangen, maar ik zal alles geven voor het team vanaf het moment dat ik in de auto stap", zegt Russell, die normaal zijn rondjes rijdt voor het team van Williams en nog nooit een WK-punt bemachtigde.

De bolides van Williams zijn uitgerust met Mercedes-motoren en bovendien is Russell ook testrijder voor Mercedes. Andere coureurs die genoemd werden om Hamilton te vervangen, waren Stoffel Vandoorne, Nico Hülkenberg en Esteban Gutiérrez.

"Ten eerste wil ik iedereen bij Williams enorm bedanken voor het geven van deze kans. Ik draag dit weekeinde misschien een ander racepak, maar ik ben een Williams-coureur en ik zal mijn team bij elke stap blijven aanmoedigen", aldus Russell. "Ik hoop terug te komen als een betere coureur, met nog meer energie en ervaring om Williams verder vooruit te helpen."

Williams zet op zijn beurt Jack Aitken in de auto van Russell.

De Grand Prix van Sakhir wordt komende zondagavond (18.10 uur) verreden op het Outer Circuit. Afgelopen weekend werd er ook al in Bahrein gereden, toen werd Max Verstappen tweede achter Hamilton.

Drie keer (positief)

Hamilton is de derde rijder in de Formule 1 die positief is getest op het coronavirus. Eerder overkwam dat de Mexicaan Sergio Pérez in augustus voor de 70th Anniversary Grand Prix op Silverstone en de Canadees Lance Stroll na de Grote Prijs van de Eifel in Duitsland.

De organisatie van de Formule 1 verklaarde dat Hamilton de afgelopen week drie keer was getest, zoals het protocol rond een raceweekeinde voorschrijft. Telkens, de laatste keer op zondag, was het resultaat negatief geweest.

George Russell (Williams) in Bahrein AFP

STER reclame