Lewis Hamilton na de GP van Bahrein EPA
Sport en corona

Lewis Hamilton heeft positief getest op het coronavirus en mist daardoor de GP van Sakhir in Bahrein komend weekend.

De Mercedes-coureur was zondag, volgens het protocol van de Formule 1, voor het laatst getest op corona. De uitslag daarvan was negatief.

Maandagochtend kreeg de zevenvoudig wereldkampioen echter milde klachten en bleek ook dat iemand met wie hij in contact was geweest voorafgaand aan de GP van Bahrein, die afgelopen weekend werd verreden, besmet was. Hamilton besloot daarop opnieuw een coronatest te doen en deze was positief. Dat werd bevestigd door een hertest.

"Ik ben er kapot van", laat Hamilton weten. "Het team en ik hebben er alles aan gedaan om de maatregelen na te leven. Ik baal er ontzettend van dat ik komend weekeinde niet kan racen, maar nu moet ik alle protocollen volgen en anderen beschermen."

De 35-jarige Brit is in quarantaine geplaatst. Hamilton is de derde coureur in de Formule 1 die positief is getest op het coronavirus. Eerder overkwam dat de Mexicaan Sergio Pérez en de Canadees Lance Stroll.

Wie Hamilton vervangt bij de GP van Sakhir, de voorlaatste race van het seizoen, wordt later bekend gemaakt door Mercedes.

Het wereldkampioenschap in de Formule 1 werd al op 15 november beslist. Hamilton verzekerde zich in Turkije van zijn zevende wereldtitel.

STER reclame