NOS Voetbal

KNVB zoekt 'Sarina-plus' als nieuwe bondscoach: 'Ellis staat op longlist'

KNVB zoekt opvolger bondscoach Wiegman: 'Ellis staat zeker op de longlist'

Bij de zoektocht naar een nieuwe bondscoach voor de Oranjevrouwen staat succescoach Jill Ellis zeker op de longlist. Dat zei Jan Dirk van der Zee, directeur vrouwenvoetbal van de KNVB, na afloop van de 6-0 zege op Kosovo in Breda.

Sarina Wiegman maakte in augustus bekend dat ze na de Olympische Spelen in Tokio stopt als bondscoach. De KNVB is nu op zoek naar een 'Sarina-plus', aldus Van der Zee. "Iemand die Sarina kan overtreffen. Dit team wil verder, nog een keer Europees kampioen worden en nog een keer op het wereldpodium. Daar hoort een goede coach bij."

De 54-jarige Ellis, die de Verenigde Staten in 2015 en 2019 naar de wereldtitel leidde, heeft onlangs laten weten open te staan voor een internationale uitdaging en is de laatste tijd veel met Nederland in verband gebracht.

"Jill Ellis staat zeker op de longlist en zou een van de opties kunnen zijn", aldus Van der Zee. "En als Ellis hier graag wil komen, dan hebben we daarover natuurlijk altijd een gesprek met haar."

AFP
Jill Ellis behaalde in 2015 en 2019 de wereldtitel met de Amerikaanse vrouwen

Zover is het nu nog niet: de KNVB is nog bezig met het opstellen van een profielschets en heeft daarvoor gesprekken met speelsters en stafleden gevoerd.

"De spoeling is wel dun in Nederland", erkent Van der Zee. "We hebben ook nog geen keuze gemaakt of we voor senioriteit gaan of voor een jonge, aanstormende coach met ervaring daarbij. Het proces is nu opgestart. In het vroege voorjaar willen we een keuze hebben gemaakt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl