Wiegman kijkt uit naar nieuwe stap: 'Naar zo'n groot voetballand, dat is geweldig'

Ze is nog even aan de Nederlandse voetbalsters verbonden, maar na de Spelen van 2021 gaat Sarina Wiegman toch echt aan de slag als bondscoach van Engeland. Een uitdaging die ze niet uit de weg kon gaan, al benadrukt ze dat het bondscoachschap van Oranje al een droombaan is.

"Ik heb natuurlijk de mooiste baan die er is, maar dat je in je carrière een volgende stap mag maken naar zo'n groot voetballand. Dat is natuurlijk wel geweldig. Ook weer een droombaan", reageert de 50-jarige Wiegman die de Oranjevrouwen naar de top leidde.

Op de vraag waarom ze van Europees en vice-wereldkampioen Oranje overstapt naar de Engelse ploeg, die op het laatste WK strandde in de halve eindstrijd, is ze duidelijk. "De uitdaging. Ik ben heel erg verbonden aan Nederland en de reis die we doormaken is nog niet klaar. Maar dit kwam op mijn pad en het triggerde mij."

Potentieel

"Er is een enorm potentieel, ze hebben een hele grote competitie en zijn al heel ver in hun ontwikkeling. De FA (Engelse voetbalbond, red.) is een voorloper daarin. Er zijn zoveel mogelijkheden. Ik plan mijn carrière niet, ik weet wel wat ik wil. Nu was het moment om een volgende stap te maken."

Sarina Wiegman na het behalen van de EK-titel in 2017 ANP

Nederland staat op dit moment vierde op de wereldranglijst, Engeland bezet de zesde plaats. Daarnaast stond het land al jaren niet meer in de finale van een groot toernooi. Dan zou al snel de indruk kunnen ontstaan dat Wiegman inlevert en een stap terugdoet. Niets is minder waar, aldus de bondscoach.

"Dit team heeft de laatste drie toernooien telkens de halve finales gehaald en ze willen verder komen. Zij denken dat er potentie is om een toernooi te winnen, dat denk ik zelf ook. Daar gaan we wel voor. Als we alles eruit halen wat erin het team zit, dan hoop ik dat dat heel succesvol zal zijn."

STER reclame