ANP

Vanmiddag is de eerste vernieuwde Stint in gebruik genomen op de openbare weg. De kar was verboden, na een ernstig ongeluk met een Stint, ruim twee jaar geleden.

Vier kinderen kwamen om het leven en een kind en een volwassene raakten zwaargewond bij een botsing tussen een Stint en een trein in Oss. Gebruik van de elektrische bolderkar op de openbare weg werd met ingang van oktober 2018 verboden.

Gekeurd

Het nieuwe model is gekeurd door de Rijksdienst voor het Wegverkeer. De nieuwe Stints hebben onder meer een extra remsysteem en bestuurders moeten er voortaan een speciaal diploma voor hebben. Er kunnen tien kinderen in.

Kinderen zijn in elk geval enthousiast over de BSO-bus:

De nieuwe Stint heet BSO-bus: 'Hij gaat hard en je zit lekker buiten'

De eerste nieuwe Stint is in gebruik genomen door Buitenschoolse opvang Woest Zuid in Amsterdam. In eerste instantie worden op de verschillende locaties 45 zogenoemde BSO-bussen in gebruik genomen. Later worden ze ook aan andere opvangorganisaties geleverd.

Veilig

De meeste kinderopvangorganisaties zijn blij dat het voertuig weer de weg op mag; lopen of fietsen met veel kinderen is lang niet altijd veilig, zegt men. In Oss zal de Stint waarschijnlijk niet meer worden gebruikt, zegt Edwin Renzen, de producent van de Stint. Hij heeft inmiddels wel bestellingen binnen van zo'n 300 organisaties in andere plaatsen.

STER reclame