Bo van Wetering eigen foto

De Nederlandse handbaldelegatie bij de Deense topclub Odense wordt almaar groter. Ook Bo van Wetering speelt vanaf komend seizoen bij de ploeg die uitkomt in de Champions League.

De 21-jarige in Heerhugowaard geboren linkerhoekspeelster heeft een contract voor drie jaar getekend, dat vanaf komende zomer ingaat, en komt over van het Duitse TuS Metzingen.

Van Wetering gaat bij Odense samenspelen met collega-internationals Lois Abbingh, Tess Wester en Dione Housheer, die ook per volgend seizoen is aangetrokken. Daartegenover staat dat Nycke Groot, ook spelend bij Odense, na dit seizoen stopt als handbalster.

"Ik heb de ambities om mijn spel te ontwikkelen en heel veel te leren van de ervaren spelers", vertelt Van Wetering. "Ik kijk er echt naar uit om in Denemarken te spelen. Het wordt een geweldig avontuur."

WK-goud al op zak

Van Wetering wordt al jaren gezien als talent. In Nederland doorliep ze de Handbal Academie en speelde ze onder meer voor SEW en drie jaar voor VOC Amsterdam, voordat ze in 2019 naar Duitsland vertrok.

Ze won met het Nederlands team het eerste Oranje-handbalgoud ooit op het WK van 2019 in Japan en jaagt met de ploeg vanaf volgende week op de Europese titel in Denemarken.

STER reclame