Angela Malestein
NOS Sport

Handbalsters Malestein en Van Kreij nog niet bij Oranje, maar in quarantaine

Handbalsters Harma van Kreij en Angela Malestein missen de eerste dagen van de voorbereiding met Oranje op het EK in Denemarken.

De twee verblijven tot en met donderdag thuis in quarantaine, omdat een teamgenote van Van Kreij bij het Sloveense RK Krim Mercator positief is getest op corona.

Van Kreij en Malestein speelden afgelopen weekend met hun clubs tegen elkaar in de Champions League. Malestein won met het Hongaarse FTC-Rail Cargo Hungaria, de handbaltak van multisportvereniging Ferencvaros, het duel met 32-16.

De 26-jarige Van Kreij staat voor haar debuut bij Oranje. Malestein (27) is al sinds 2009 een vaste waarde bij de Nederlandse ploeg en maakte alle successen van Oranje mee. De rechterhoekspeelster was een van de steunpilaren van de ploeg die vorig jaar wereldkampioen werd.

Samenvatting: handbalsters veroveren wereldtitel in bloedstollende finale

De formatie van bondscoach Emmanuel Mayonnade verzamelde maandag op Papendal. Nederland start het EK volgende week vrijdag tegen Servië. De andere tegenstanders in de eerste ronde zijn Kroatië (6 december) en Hongarije (8 december).

Eerder op maandag werd bekend dat het EK volledig op Deense bodem wordt gespeeld, in de steden Herning en Kolding. Noorwegen zou het EK samen met Denemarken organiseren, maar de Noren trokken zich vorige week terug vanwege de aangescherpte coronaregels.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl