Stadsbeiaardier Auke de Boer
In samenwerking met
RTV Noord
NOS NieuwsAangepast

Groningse stadsbeiaardier klinkt wereldwijd met Paint it black van The Rolling Stones

Hij is er beduusd van, de Groningse stadsbeiaardier Auke de Boer. Sinds gisteravond loopt zijn mobiel volledig vol met appjes en berichten. En dat omdat hij gisteravond een medley van nummers van The Rolling Stones speelde op het carillon van de Martinitoren. Een optreden dat niet onopgemerkt bleef.

Eigenlijk was het een geintje. De Boer speelt wel eens vaker popmuziek op het carillon. Hij is zelf al jaren fan van The Beatles, maar thuis kreeg de muziek van de Stones mee van zijn broers. Dus de opening van de expositie Unzipped over de Stones in het Groninger Museum was een mooie aanleiding voor de stadsbeiaardier om muziek van de band over de stad te doen klinken.

Dagblad van het Noorden bezocht beiaardier De Boer in de Martinitoren:

De Martinitoren speelt Paint it Black van de Stones

Maar waar De Boer geen rekening mee had gehouden, was dat het museum beeld en geluid van de Martinitoren gisteravond naar de manager van de Stones stuurde. En dat de manager het weer doorspeelde naar zanger Mick Jagger, die de video op zijn beurt deelde met zijn pakweg twee miljoen volgers op Instagram.

Plotseling klonk de carillonversie van de klassiekers Paint it black, Angie en Ruby Tuesday dus wereldwijd. En begonnen de berichten bij De Boer binnen te stromen.

"Prachtig natuurlijk dat we de stad, het carillon, het museum en de Martinitoren zo kunnen promoten. Dat vind ik geweldig!", reageert De Boer trots bij RTV Noord. Dat Jagger ook nog eens de moeite nam om de naam van de beiaardier op Instagram te noemen, is een bonus. "Ik word eigenlijk genoemd met iets wat ik al jaren in de stad doe. Toen de Stones destijds in Groningen optraden (1999, red.), heb ik ook een popprogramma gespeeld."

Mick Jagger deelt optreden Groningse stadsbeiaardier op Instagram

Advertentie via Ster.nl