(v.l.n.r.) Jesse Bosch, Jayden Oosterwolde en Ramiz Zerrouki NOS

De term 'vreemdelingenlegioen' is de afgelopen jaren in de omgeving van Enschede meer dan eens gevallen als het ging om het elftal van de plaatselijke FC Twente.

En zo gek is dat ook niet. Via de meest creatieve constructies kwamen er de laatste jaren meer buitenlanders naar Twente dan ooit. Ook dit jaar eisen huurlingen van buitenaf de hoofdrol op in Enschede, waar de aandacht uitgaat naar aanvallers Danilo en Vaclav Cerny.

Maar achter de blikvangers krijgt het elftal van Ron Jans steeds meer de eigen smoel terug. Natuurlijk is daarin een belangrijke rol weggelegd voor de 34-jarige aanvoerder Wout Brama en doelman Joël Drommel, allebei kind van de club.

Doorbraak

In hun schaduw breken verdediger Jayden Oosterwolde (19 jaar) en de middenvelders Godfried Roemeratoe (21 jaar), Jesse Bosch (20) en Ramiz Zerrouki (22 jaar) door. Allen stromen ze door vanuit de jeugd.

Roemeratoe zit momenteel in quarantaine, omdat hij in contact is geweest met de positief geteste ploegmaat Quincy Menig. De andere jonkies - Oosterwolde, Bosch en Zerrouki - stellen elkaar voor.

Jonkies Twente stellen elkaar voor: 'DJ Oosterwolde heeft maar 3 nummers'

En zoals het jonkies betaamt, zijn de spelers stuk voor stuk brutaal als het over de kansen van FC Twente dit seizoen gaat. Of nog concreter: de kansen in de thuiswedstrijd tegen PSV zondag. De nummer 5 tegen de nummer 3 in de eredivisie.

Elke ploeg lastig maken

"Wij gaan het PSV superlastig maken", trapt Zerrouki af. "Wij kunnen het elke ploeg lastig maken", weet Bosch over zijn team, een van de verrassingen tot nu toe in de eredivisie.

"Ons succes komt ook door de manier waarop we buiten het veld met elkaar omgaan. Dat nemen we mee op het veld", vertelt de middenvelder. "De energie die we in de wedstrijden leggen is onze kracht."

Volgens Oosterwolde kan Twente de goede start doortrekken. "In de voorbereiding had ik al door dat we een team hebben met veel talent. Ik denk dat we zeker topvijf, topzes kunnen halen dit seizoen."

STER reclame