Thiem bij ATP Finals fractie beter dan Nadal Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Rafael Nadal moet flink aan de bak wil hij deze week in Londen voor het eerst in zijn loopbaan de ATP Finals winnen. In zijn tweede groepsduel ging de Spanjaard met 6-7 (7), 6-7 (4) onderuit tegen de Oostenrijker Dominic Thiem.

Thiem, die Nadal eerder dit jaar ook al versloeg op de Australian Open dankzij drie gewonnen tiebreaks, gaat met twee overwinningen aan de leiding in de groep en is al zeker van de halve finales.

Tsitsipas overleeft matchpoint

Stefanos Tsitsipas overleefde een matchpoint tegen Andrej Roeblev en neemt de tweede plaats in de groep in. De Griek won met 6-1, 4-6, 7-6 (6). Op 6-5 in de tiebreak sloeg de Rus een dubbele fout op matchpoint.

Novak Djokovic gaat aan de leiding in de andere poule. De nummers een en twee van beide groepen gaan naar de halve finales van het officieuze WK voor de beste achter spelers van het jaar.

Stand in de groep

Dominic Thiem 2-4 (4-1)
Stefanos Tsitsipas 2-2 (3-3)
Rafael Nadal 2-2 (2-2)
Andrej Roeblev 2-0 (1-4)

Nadal won in zijn carrière alle grandslamtoernooien, de Olympische Spelen en het merendeel van de masterstoernooien. Alleen de ATP Finals en de masterstoernooien van Parijs, Miami en Sjanghai ontbreken op zijn erelijst als het om grote titels gaat.

Gemiste setpoints en matchpoints

Tegen Thiem glipte de eerste set door de vingers van Nadal. Hij verspeelde in de tiebreak een 5-2 voorsprong en twee setpoints. Thiem miste in de tweede set op zijn beurt drie matchpoints bij 5-4, maar drukte in de tiebreak wel door met een paar winners.

Dominic Thiem Pro Shots

STER reclame