Met de actie werd vorig jaar ruim 1,4 miljoen euro opgehaald
NOS Nieuws

Serious Request-dj's dit jaar in 'lockdown' voor inzamelingsactie corona

Drie dj-teams van de 3FM-actie Serious Request: The Lifeline gaan in de week voor Kerst in 'lockdown' vanaf de voormalige luchtmachtbasis Twenthe. De actie staat dit jaar in het teken van de strijd tegen het coronavirus.

De opbrengst is bedoeld voor de coronazorg. "Overal staan hulpverleners, lokale klinieken en ziekenhuizen onder hoogspanning als gevolg van de coronapandemie", schrijft radiozender NPO 3FM. "Zij zijn overbelast, vaak met desastreuze gevolgen. De opbrengst gaat naar het Rode Kruis, dat zich in Nederland en in het buitenland inzet om die druk op hulpverleners te verlichten met mensen en middelen."

Van 18 tot en met 24 december worden drie duo's 'opgesloten' in een hangar, met daarin een loopband bij wijze van lifeline. Het gaat om de radioduo's Wijnand Speelman en Rob Janssen, Sander Hoogendoorn en Sophie Hijlkema en Frank van der Lende en Eva Koreman.

Andere opzet

Nadat 3FM in 2018 was opgehouden met het Glazen Huis, veranderde de opzet in een actie waarbij de dj's te voet door het hele land gingen om geld in te zamelen. Vanwege corona is besloten dat dit jaar niet te doen. De eerder aangekondigde route van Roermond naar Zwolle wordt uitgesteld naar volgend jaar.

Vorig jaar werd met de actie ruim 1,4 miljoen euro opgehaald voor slachtoffers van mensenhandel. Afgelopen juni werd bekend dat 3FM volgend jaar na zeventien jaar stopt met de samenwerking met het Rode Kruis.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl