Ajax-vrouwen spekkoper na verlies PSV bij FC Twente

Bekijk de samenvatting van FC Twente - PSV

De voetbalsters van PSV hebben bij FC Twente de tweede nederlaag van het seizoen geleden. In Enschede werd het 3-2, waardoor het gat met koploper Ajax groeide tot zes punten.

PSV nam vroeg in de wedstrijd de leiding via Joëlle Smits, die na een lange pass van Aniek Nouwen koelbloedig bleef en alweer haar negende treffer van het seizoen liet noteren.

Blessure Dhont

Na het uitvallen van Elena Dhont bij Twente, met een vermoedelijk zware blessure, kreeg Naomi Pattiwael tot twee keer toe een kans op de 0-2. Keepster Daphne van Domselaar en de paal stonden een tweede Eindhovense treffer echter in de weg.

Die missers kwamen PSV duur te staan, want amper een minuut later herstelde Renate Jansen het evenwicht door keepster Sari van Veenendaal met een gekruld schot te passeren.

Stand Eredivisie Vrouwen

Anna-Lena Stolze zorgde tien minuten later voor de 2-1, maar PSV kwam nog voor rust op gelijke hoogte via topscorer Smits, volgend seizoen speelster van het Duitse Wolfsburg.

In de tweede helft werd het 3-2 door toedoen van Fenna Kalma, na een voorzet van Bente Jansen. PSV maakte nog wel jacht op de gelijkmaker, maar slaagde daar niet in.

Op de ranglijst is het gat tussen koploper Ajax en achtervolger PSV nu zes punten. FC Twente staat derde met acht punten achterstand.

Kijk hieronder naar de reacties van Renate Jansen en Mandy van den Berg.

Overigens staat de huidige Twente-trainer Tommy Stroot komend seizoen voor de groep bij VfL Wolfsburg, dat vanmiddag de Duitse topper bij Bayern München met 4-1 verloor.

Oranje-international Lineth Beerensteyn was kort na rust verantwoordelijk voor de 3-0. Bij Wolfsburg stond collega-international Dominique Janssen in de basis. Zij maakte bij de 4-1 een eigen goal.

Shanice van de Sanden viel bij de bezoekers halverwege in, maar kon geen potten breken.