Ajax viert het eerste doelpunt tegen Den Haag

Ajax behoudt ongeslagen status in Vrouwen Eredivisie

Ajax heeft ook de zevende wedstrijd in de Vrouwen Eredivisie winnend afgesloten. De koploper was met 3-0 te sterk voor ADO Den Haag.

De bezoekers uit Amsterdam dachten al na elf minuten op voorsprong te komen. Stefanie van der Gragt kopte de bal richting het doel en Victoria Pelova gaf het laatste tikje. Pelova stond echter buitenspel, waardoor de goal werd afgekeurd.

Twee keer Tromp

De Amsterdamse vrouwen drongen aan, maar een doelpunt in de eerste helft bleef uit. Snel na rust was Ajax wel trefzeker. De 18-jarige Nikita Tromp schoot raak uit een hoekschop en zette de koploper van de Vrouwen Eredivisie op voorsprong.

Ook het tweede doelpunt van Ajax kwam op naam van Tromp. Invalster Jonna van de Velde maakte er vijf minuten voor tijd nog 0-3 van.

We maakten vorige week deze reportage bij de vrouwen van ADO Den Haag.

Bij 'opleidingsploeg' ADO staat ontwikkeling en warmte voorop

Excelsior heeft voor het eerst dit seizoen een zege geboekt. De Rotterdamse club won de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle met 2-1.

Alkmaar laat zege glippen

Ook VV Alkmaar was dicht bij de eerste overwinning van het seizoen, maar in de slotminuten draaide de wedstrijd nog helemaal om. De Friese ploeg stond bij rust met 1-0 voor. In de tweede helft kwamen de Alkmaarse vrouwen op voorsprong, maar in de slotminuten maakte Heerenveen nog twee doelpunten: 3-2.