De speelsters van Ajax vieren de enige goal tegen Excelsior

Vrouwen Ajax behouden ongeslagen status met krappe zege op Excelsior

Dankzij een doelpunt van invalster Isabelle Hoekstra blijft Ajax ongeslagen in de Vrouwen Eredivisie. De Amsterdammers boekten een benauwde zege op Excelsior, dat dit seizoen nog geen wedstrijd wist te winnen.

Ajax won de eerste vijf duels, maar had moeite tot scoren te komen tegen de hekkensluiter. Nikita Tromp kreeg voor rust de grootste kans, maar stuitte op keeper Isa Pothof.

Tien minuten na rust was Coelho Aurelio dicht bij een goal voor Excelsior, maar Lize Kop, vorige maand eerste keeper bij Oranje, kon de bal uit de lucht plukken.

Nadat Marjolijn van den Bighelaar de lat had geraakt bezorgde Hoekstra Ajax een kwartier voor tijd alsnog voor de zege, door de bal beheerst in de verre hoek te schieten.

De stand in de Vrouwen Eredivisie

Nummer twee PSV, dat vorige week dankzij twee hattricks won van Excelsior, speelt zondag tegen ADO Den Haag, dat derde staat.

FC Twente kwam vrijdagavond op gelijke hoogte met ADO door een 4-0 zege op VV Alkmaar. PEC Zwolle en sc Heerenveen deelden de punten: 1-1.