PSV blijft dankzij twee hattricks in spoor van Ajax in Vrouwen Eredivisie

PSV wint eenvoudig, Smits én Van Dooren mogen wedstrijdbal houden na hattrick

De vrouwen van PSV blijven dankzij een 6-0 overwinning bij Excelsior in het spoor van koploper Ajax.

In Rotterdam had de Eindhovense ploeg zondag weinig moeite met de hekkensluiter in de eredivisie voor vrouwen. Na een half uur spelen werd Joëlle Smits onderuit getrokken in het strafschopgebied. De 20-jarige international (2 interlands) van PSV werkte de penalty zelf binnen en tien minuten later maakte Smits ook de 2-0.

Op slag van rust tekende Smits, die volgend seizoen de overstap maakt naar de Duitse topclub VfL Wolfsburg, zelfs voor een zuivere hattrick, waardoor de Eindhovense ploeg met een comfortabele 3-0 voorsprong naar de kleedkamer kon.

Ook hattrick Van Dooren

Na rust begon PSV wat slordig aan de tweede helft, maar Excelsior bood weinig weerstand. De Rotterdamse ploeg kreeg wel wat kleine kansjes, maar bij PSV tekende Kayleigh van Dooren met drie doelpunten voor de tweede zuivere hattrick van de wedstrijd waardoor Smits en Van Dooren allebei een wedstrijdbal mee naar huis mochten nemen.

Bekijk de reactie van Joëlle Smits hieronder:

Smits na hattrick: 'We nemen allebei een bal mee, dan hebben we er weer genoeg'

Dankzij de overwinning op Excelsior staat PSV na vijf wedstrijden tweede. De achterstand op koploper Ajax bedraagt drie punten.

De Ajax-vrouwen hadden gisteravond namelijk geen moeite met PEC Zwolle (4-1). De Amsterdamse ploeg is nog altijd ongeslagen en gaat fier aan kop in de eredivisie. FC Twente won met 3-0 van Heerenveen en ADO Den Haag deelde de punten met VV Alkmaar (2-2).

Uitgestelde wedstrijden

Daarmee zijn alle uitgestelde wedstrijden in de eredivisie voor vrouwen nu gespeeld. De duels van dit weekend stonden eigenlijk twee weken geleden gepland. Maar toen het kabinet besloot om alle amateurcompetities stil te leggen vanwege de coronamaatregelen, werden ook de wedstrijden in de eredivisie voor vrouwen geschrapt.

Dat besluit zorgde voor veel verontwaardiging, waarna minister Van Ark ervoor pleitte om de regels voor de mannen en vrouwen in de eredivisie gelijk te trekken. In overleg met de KNVB werd het ook voor de vrouwen mogelijk om in een 'sportieve bubbel' te leven, waardoor de competitie dit weekend kon worden hervat.