Dustin Johnson in actie op de Masters
NOS Sport

Voorlopig vier leiders op Masters

Ook na de tweede dag van de Masters vertoont de ranglijst een vertekend beeld omdat zaterdag nog 48 golfers hun tweede ronde moeten afronden.

Vrijdag was het eerst de beurt aan de 44 spelers, die hun eerste ronde niet af hadden kunnen maken en nestelden Dustin Johnson, de mondiale nummer één en Dylan Frittelli zich met 65 (-7) naast Paul Casey, die donderdag al klaar was.

Johnson behoorde tot de spelers die ook hun tweede ronde vrijdag voltooiden en de Amerikaan handhaafde zich door een ronde van -2 (vier birdies,twee bogeys) bovenaan. De nummer twee van de vorige Masters deelt met -9 de eerste plaats voorlopig met drie andere golfers.

Ronde Casey en Woods afgebroken

Johnson heeft als leider gezelschap van de Mexicaan Abraham Ancer, die een tweede ronde van -5 liep, de Australiër Cameron Smith, die -4 liet noteren en de Amerikaan Justin Thomas (-3).

Ook Frittelli was klaar voordat het te donker werd. De Zuid-Afrikaan, die bij zijn vorige deelname aan de Masters (in 2018) de cut niet wist te halen, haakte door een +1 ronde af bij de koplopers en staat nu met -6 drie slagen achter.

Casey moest zijn ronde afbreken en dat gold ook voor Tiger Woods. De Britse routinier, vierde in 2016, staat na tien holes op -6. Woods, die de Masters vorig jaar voor de vijfde keer op zijn naam schreef, staat na 9 holes op -4.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl