Paul Casey in Augusta
NOS Sport

Casey leidt op Masters, rommelige start voor favoriet DeChambeau

Paul Casey gaat na de eerste dag van de Masters aan de leiding. De Engelse golfer voltooide zijn ronde op de fameuze baan van Augusta in 65 slagen (-7) en staat daarmee twee slagen voor op de eerste achtervolgers.

De dag begon met een regenbui van drie uur, waardoor niet iedereen zijn ronde kon voltooien. Tiger Woods, vorig jaar voor de vijfde keer winnaar van het zo felbegeerde groene jasje, slaagde daar wel in als een van de vroege starters. Met een foutloze ronde en vier birdies staat hij in de top van het klassement.

Voor Dustin Johnson, de nummer één van de wereld, eindigde de dag voortijdig. Hij kon zijn ronde niet afmaken en staat na negen holes, een eagle en een birdie op de gedeelde dertiende plaats.

Favoriet begint rommelig

Bij de bookmakers is Bryson DeChambeau de absolute favoriet. De Amerikaanse golfer zat tijdens de coronapauze elke dag in het fitnesshok, kwam veertien kilo aan en slaat de bal nu verder dan iedereen.

Bryson DeChambeau zat tijdens de coronacrisis veel in de sportschool

DeChambeau won in september de US Open, maar beleefde in Augusta een rommelige eerste dag. Hij sloeg de bal een paar keer de bosjes in, maar dankzij birdies op de laatste twee holes eindigde hij toch nog met een ronde van -2.

"Ik was wat hebberig en nam wat risico vandaag, dat pakte helaas niet zo goed uit als ik had gedacht", zei DeChambeau na zijn eerste dag. "Deze baan, hoe ik ook speel, pakt je toch weer terug. Dit is wel de Masters en het is een geweldige test hoe je golf moet spelen."

Veteraan

Net als DeChambeau eindigde Larry Mize met een ronde van -2. De 62-jarige Amerikaanse golfer won het toernooi in 1987 en mag daardoor voor de rest van zijn leven meedoen. Mize liet met zes birdies en slechts vier bogeys zien dat hij het nog altijd niet is verleerd.

Het befaamde golftoernooi in Augusta wordt normaal in april afgewerkt. Vanwege de uitbraak van het coronavirus moest het naar november worden verschoven. Publiek is niet welkom bij het vierdaagse evenement.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl