Doelpuntenmaker Jelle Goselink (rechts) en Karim Loukili vieren feest bij Helmond Sport
NOS Voetbal

Helmond Sport wint na ruim een jaar weer op de eigen Braak

Van corona had nog niemand gehoord, althans niet buiten Oost-Azië. Supporters waren nog gewoon welkom, al waren dat er niet veel. Zij die er waren, die vrijdag 4 oktober 2019, zagen Helmond Sport met 3-1 winnen van MVV.

Daarna bleef het stil op De Braak, 15 thuisduels op rij zonder zege. Tot vandaag. Want 406 dagen na de zege op MVV, nota bene in de week dat de club de nieuwe stadionplannen presenteerde, heeft de ploeg van Wil Boessen eindelijk weer eens een thuiszege geboekt.

Dankzij treffers van Jelle Goselink en Jeff Stans werd Excelsior met 2-1 verslagen.

De bezoekers uit Rotterdam waren juist aan een opmars bezig in de eerste divisie, met topscorer Elias Már Ómarsson als exponent. De IJslandse aanvaller maakte dinsdag tegen TOP Oss nog een hattrick en bracht zijn seizoenstotaal na 11 duels op 13.

Twee weken geleden maakte Ómarsson er bovendien twee in de 4-0 overwinning op Helmond Sport in de KNVB-beker. Ook nu begon Excelsior sterk, maar na een klein half uur kopte Jelle Goselink aan de overkant uit een hoekschop ongehinderd raak.

Geen Rotterdams record

Daarmee was de kans voor de Rotterdamse defensie om een clubrecord te vestigen door voor de zesde keer op rij 'de nul te houden' verkeken. Na rust maakte aanvoerder Jeff Stans er nog 2-0 van met een bekeken schuivertje uit een hoekschop.

In de 94ste minuut maakte de lange tijd onzichtbare Ómarsson toch zijn veertiende van het seizoen, maar meer dan een flauw glimlachje kon er niet af.

Ondanks de zege blijft Helmond Sport vijftiende in de Keuken Kampioen Divisie. Spelen in de eredivisie, zoals in 1982 met doelman Otto Versfeld en de beroemde strafschop van Johan Cruijff en Jesper Olsen, is al jaren een illusie.

"Nee, het is geen trekken aan een dood paard", bezweert technisch manager Louis Coolen. "Zeker met het nieuwe stadion, waarmee de club een belangrijke rol gaat spelen in de stad."

Dit seizoen leunde hij nog sterk op het netwerk van trainer Wil Boessen en huurspelers van KV Mechelen. In de toekomst gaat dat veranderen, denkt Coolen. "Als we straks in het nieuwe stadion zitten, moeten we elk jaar een keer meedoen om een periodetitel. Dan moeten we bij de beste zes of acht ploegen in de eredivisie zitten."

"Als hier de sloopwals overheen gaat, dan gaan er wel wat traantjes vloeien", aldus fan van het eerste uur William Verkoelen. "Maar als we straks met onze kinderen en kleinkinderen ook nog naar Helmond Sport willen, dan moeten we die stap maar eens zetten."

Eindhoven wint in Oss

FC Eindhoven won in een zeer matig duel met 1-0 bij TOP Oss en wipte zo over Excelsior naar de achtste plaats in de eerste divisie. Jort van der Sande profiteerde een kwartier voor tijd van een flater van doelman Bo Geens.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl