NOS Voetbal

België helpt Nederland door Zwitsers te verslaan; eredivisiespelers debuteren

Bekijk de samenvatting van België - Zwitserland

België heeft in het oefenduel met Zwitserland het Nederlands elftal een handje geholpen door met 2-1 te winnen. Dat resultaat zou nog weleens belangrijk kunnen zijn voor de loting voor de WK-kwalificatie van 2022. De tien hoogst genoteerde Europese landen op de FIFA-ranglijst zitten bij de loting in pot 1 en worden groepshoofd.

Op dit moment staat Oranje precies bij die tien, met een kleine voorsprong op nummer elf Zwitserland. Nederland speelde zelf 1-1 gelijk tegen Spanje.

Zwitserland kwam tegen de Belgen in de eerste helft via Admir Mehmedi nog op voorsprong. Na de pauze keerde Michy Batshuayi de wedstrijd eigenhandig om. De spits van Crystal Palace scoorde twee keer en bepaalde de eindstand op 2-1.

België kende drie debutanten: Dodi Lukebakio, Hannes Delcroix en Charles De Ketelaere. Kevin De Bruyne, Dries Mertens, Eden Hazard en Romelu Lukaku ontbraken.

Michy Batshuayi viert zijn treffer

De oefenduels werden door veel landen gebruikt om spelers te laten debuteren, onder wie VVV'er Georgios Giakoumakis voor Griekenland, PSV'er Philipp Max voor Duitsland en Twentenaar Václav Cerný die debuteerde voor Tsjechië.

Voor Giakoumakis werd het een debuut om nooit te vergeten. De spits, die al zeven keer scoorde in de eredivisie, maakte de 2-0 tegen Cyprus. De ploeg van bondscoach John van 't Schip won het duel met 2-1.

Debutanten Max en Cerný tegenover elkaar

Max en Cerný stonden in Leipzig tegenover elkaar en ook voor Max werd het een gedenkwaardig duel. De linksback leverde de assist bij de enige treffer van de wedstrijd van Luca Waldschmidt. Max trad met zijn debuut in de voetsporen van zijn vader, Martin Max.

In 2002 maakte hij zijn debuut bij de Duitse nationale ploeg door in te vallen tegen Argentinië. Voor vader Martin bleef het bij die ene interland.

Bekijk de samenvatting van Duitsland - Tsjechië

Voor Feyenoorder Orkun Kökcü werd het geen fijne avond. Tijdens het oefenduel van Turkije met Kroatië ging hij na 34 minuten naar de kant, met naar het leek een voetblessure. Zonder Kökcü eindigde het spectaculaire duel in 3-3.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl