Minister De Jonge van Volksgezondheid komt aan bij het ministerie van Algemene Zaken
NOS NieuwsAangepast

Geen regionale avondklok en schoolsluiting, horeca tot zeker half december dicht

Middelbare scholen in regio's met hoge besmettingscijfers gaan toch niet dicht. Ook een regionale avondklok is van de baan. Het kabinet heeft besloten om voorlopig af te zien van strengere maatregelen in de regio's Rotterdam-Rijnmond, Zuid-Holland-Zuid en Twente.

Het kabinet constateert dat ook in deze gebieden het aantal coronagevallen nu minder snel oploopt. Minister De Jonge van Volksgezondheid maakte na afloop van een ministerraad over corona bekend dat extra maatregelen voor de regio's nu niet aan de orde zijn. "De bocht is genomen, maar de daling is nog niet goed genoeg in gang gezet."

Open

Bibliotheken, bioscopen en musea kunnen vanaf volgende week weer open, denkt minister De Jonge. Deze maatregelen waren voor twee weken getroffen.

De Jonge verwacht: musea volgende week weer open

December

De gedeeltelijke lockdown, waarbij onder meer de horeca is gesloten, zal "waarschijnlijk tot ongeveer" half december duren, verwacht de minister. Eind oktober sprak hij de verwachting uit dat deze maatregelen "tot in december" nodig zijn.

Aanstaande dinsdag geven premier Rutte en minister De Jonge weer een persconferentie over de duur van de huidige beperkingen. De Jonge waarschuwt voor te veel optimisme. "We moeten eerst de daling vasthouden en waakzaam blijven, want het aantal van 4700 nieuwe besmettingen per dag is nog veel te hoog."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl