PSV'er Mario Götze
NOS Voetbal

Duitse bondscoach Löw verliest bij PSV opgeleefde Götze niet uit het oog

Een rentree in het Duitse elftal is nog niet aan de orde, maar PSV'er Mario Götze hoeft 'Die Mannschaft' nog geenszins uit zijn hoofd te zetten. "We verliezen hem niet uit het oog", bevestigt bondscoach Joachim Löw tijdens een interview op internetsite Sportbuzzer.

De 28-jarige Götze verraste begin oktober door een contract te tekenen bij PSV en liet bij zijn presentatie in Eindhoven weten nog altijd de ambitie te hebben zijn interlandloopbaan voort te zetten. Zijn 63ste en laatste optreden in het Duitse elftal dateert van november 2017.

Mede door problemen met zijn gezondheid haalde de aanvaller destijds al een tijdje niet meer het niveau waarmee hij in zijn eerste jaren bij Borussia Dortmund furore had gemaakt en die hem een toptransfer naar Bayern München opleverde. Maar bij PSV lijkt 'Götzinho', die zondag tegen Willem II al zijn derde doelpunt in zes duels maakte, weer helemaal te zijn opgeleefd.

Drie keer raak in zes duels voor opgeleefde Mario Götze in de eredivisie

Tot verrassing van Löw, moet de 60-jarige bondscoach toegeven. "Ja, dat was onverwacht. Hij oogt erg fris en wendbaar. En de spelvreugde spat ervanaf. Dat komt zijn lichtvoetige spel ten goede. Ik ben blij dat hij zo'n goede start heeft gemaakt in Eindhoven."

Löw, die prijsgaf de afgelopen weken ook regelmatig contact te hebben gehad met de PSV'er, denkt dat Götze veel last heeft gehad van wat nota bene het hoogtepunt in zijn carrière tot nu toe is geweest: de winnende goal maken in de WK-finale van 2014 tegen Argentinië.

Mario Götze maakte de enige goal in WK-finale van 2014

"Dat moment droeg hij als een rugzak met zich mee", vermoedt de trainer, die destijds ook aan het roer van de nationale ploeg stond. "Iedereen in Duitsland was op hem gefocust. Het is daarom een goede beslissing van hem geweest om een nieuwe start te maken buiten de Bundesliga."

Geen hoop voor trio

Mag Götze dus blijven hopen op een terugkeer bij 'Die Mannschaft', voor Mats Hummels (Borussia Dortmund), Jérôme Boateng en Thomas Müller (beiden Bayern München) blijft de deur dicht. Dat drietal kreeg anderhalf jaar geleden van Löw te horen niet in zijn toekomstplannen te passen en dus niet meer op een oproep te hoeven rekenen.

Bayern München-speler Thomas Müller in actie tegen Atlético Madrid in de Champions League

Dat de drie routiniers in topvorm verkeren en er bij het Duitse elftal veel blessuregevallen zijn, kan Löw niet vermurwen. "We hebben destijds besloten deze spelers niet te selecteren. Daar is niets aan veranderd", aldus de bondscoach die sinds het WK-echec van twee jaar geleden - uitschakeling in de groepsfase - aan een nieuw elftal aan het bouwen is.

Nations League

Duitsland, dat dit kalender jaar vier van z'n vijf wedstrijden gelijkspeelde en alleen van Oekraïne won, speelt woensdag vriendschappelijk tegen Tsjechië en treft daarna in de Nations League opnieuw Oekraïne (zaterdag) en Spanje (volgende week dinsdag). De ploeg van Löw staat in groep 4 van divisie A met zes punten één punt achter koploper Spanje en gelijk met Oekraïne.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl