NOS Voetbal

Götze had maanden contact met PSV-coach Schmidt: 'Heeft grote rol gespeeld'

Götze: 'Natuurlijk heeft Roger Schmidt een grote rol gespeeld'

Getooid met een mondmasker met de tekst 'Eendracht maakt macht' loopt Mario Götze de perszaal van het PSV-stadion binnen. Achter het masker blijkt een grote glimlach te schuilen. Voetballen met plezier onder leiding van een trainer die een voetbalfilosofie voorstaat die bij hem past. Dat is waarom Götze voor Eindhoven gekozen heeft.

"Natuurlijk is de trainer een belangrijke reden om hier naar toe te komen", vertelt Götze. "Maar het belangrijkste argument is dat ik hier weer kan voetballen. Ik ga vol gas geven om wedstrijden te winnen. Ik deel de ambities die de trainer, het elftal en de club hebben."

Mario Götze kwam de perszaal binnen met een mondkapje

Bij Borussia Dortmund was de middenvelder, die in 2014 de winnende goal in de WK-finale maakte, op een zijspoor beland. Vooral in het laatste jaar kwam hij amper aan spelen toe. Toch ziet Götze zijn overgang naar PSV niet als een vlucht uit Duitsland.

"Nee, waarom zou ik? Ik heb tien jaar in de Bundesliga gespeeld. Ik had ook in Duitsland kunnen blijven, er waren veel opties. Ook vanuit Engeland en Amerika is bijvoorbeeld geïnformeerd. Ik heb een paar maanden de tijd gehad om na te denken en ik ben ervan overtuigd dat ik mijn topniveau hier weer kan halen."

WK 2014: Götze schiet Duitsland naar wereldtitel na voorzet Schürrle

En wie aan het topniveau van Götze denkt, zal automatisch denken aan het WK 2014, waarin Götze Duitsland de wereldtitel bezorgde met zijn goal in de verlenging tegen Argentinië. Voor altijd een hoogtepunt in de carrière van Götze, maar ook een moment waardoor het talent altijd torenhoge verwachtingen met zich meesleept.

"Ik zie het echt als iets positiefs. Wie wil er nu niet zo'n goal maken?", vertelt Götze als hij ernaar gevraagd wordt. "Het zijn de media die daarna met druk en verwachtingen komen. Maar voor mij is het altijd hetzelfde gebleven. Ik wil op het veld alles geven, wedstrijden en prijzen winnen en mezelf ontwikkelen."

Zonder Schmidt was Götze geen PSV'er

De afgelopen maanden had Götze geregeld contact met PSV-trainer Roger Schmidt. De Duitse trainer raakte in die gesprekken de juiste snaar bij zijn landgenoot. "Ik heb al maanden contact met hem en kende zijn filosofie vanuit de Bundesliga. Aanvallend voetbal, hoog drukzetten. Ik kijk er echt naar uit om hier te spelen."

Götze verwacht bij de eerste wedstrijd na de interlandperiode (PEC Zwolle-PSV, 18 oktober) nog niet direct te spelen. Hij is naar eigen zeggen fit, maar heeft de afgelopen maanden alleen voor zichzelf getraind. "Ik denk dat ik eerst twee of drie weken met de groep moet trainen, ook om iedereen te leren kennen. Daarna komen de wedstrijden."

De Jong in zijn nopjes met Götze: 'We halen een grote ster binnen'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl