Het pasgeboren neushoornkalfje in dierentuin Blijdorp, met moeder Naima Diergaarde Blijdorp

In Diergaarde Blijdorp in Rotterdam is zondagavond een zwarte neushoorn geboren. Het is het tweede kleintje van moeder Naima. Ze kreeg haar eerste jong Mara in 2017, ook in Blijdorp.

Volgens de dierentuin is de kleine neushoorn geboren op de verjaardag van vader Vungu. Het gaat om een mannetje, meldt Rijnmond.

Dit zijn beelden van de jonge neushoorn:

Zwarte neushoorn geboren in Blijdorp

Het is de derde keer dat er in een dierentuin in Nederland een zwart neushoorntje is geboren. Het is volgens Blijdorp moeilijk om een vrouwtje zwanger te laten worden, omdat een mannetje alleen haar gezelschap duldt als ze vruchtbaar is. Dat moment wordt vastgesteld via bloedonderzoek in het laboratorium van de dierentuin.

400.000 kijkers

De bevalling van Naima was live te volgen via webcams. Zondag in het begin van de avond liet de dierentuin weten dat de bevalling was begonnen, zodat mensen mee konden kijken. Naima is ongeveer 480 dagen in verwachting geweest.

Het jonge neushoorntje in het echt bekijken, is nog niet mogelijk voor bezoekers: dierentuinen zijn nog tot 18 november gesloten, als gevolg van coronamaatregelen van het kabinet.

Via de webcams van de dierentuin zijn moeder en kalfje wel te volgen. Die streams werden gisteren zo'n 400.000 keer bekeken.

STER reclame